Economische impact EK Atletiek Amsterdam 2016

Op 4 november 2011 kregen de Atletiekunie en de gemeente Amsterdam de organisatierechten voor het EK Atletiek Amsterdam 2016 van European Athletics toegewezen. Het is de eerste keer dat Nederland de EK atletiek in de buitenlucht mag organiseren. Het topsportevenement biedt uitgelezen mogelijkheden voor promotie van de atletiek, citymarketing van Amsterdam, het stimuleren en bevorderen van een gezonde leefstijl en de promotie van gehandicaptensport.

Het Mulier Instituut is door de Stichting EK Atletiek Amsterdam gevraagd om onderzoek te doen naar de economische impact van het evenement, alsmede naar de beleving en het profiel van de bezoekers. Het Mulier Instituut heeft de Hogeschool van Amsterdam gevraagd om in het project te participeren.

In 2013 en 2014 verzocht de Stichting EK Atletiek Amsterdam het Mulier Instituut om onderzoek te doen naar de bekendheid en de bezoekintentie van de Nederlandse bevolking, de inwoners van Amsterdam en de leden van de Atletiekunie. Het onderzoek in 2014 voorzag tevens in advies ten aanzien van een optimale prijsstelling van de tickets.

Klik hier voor het factsheet EK Atletiek Amsterdam 2016. Bekendheidsonderzoek, meting 2013 (2 oktober 2013), pdf.

Klik hier voor het factsheet EC Athletics Amsterdam 2016. Awareness study, wave 2013 (2 oktober 2013), pdf.

De meting die in 2014 is uitgevoerd bevat vertrouwelijke informatie en is daarom niet als download beschikbaar. Klik hier voor de beschrijving.