Paul Hover

Paul Hover is senior onderzoeker bij het Mulier Instituut en coördinator van The Netherlands Olympic Study Network. Hij is expert op het gebied van sportevenementen. Paul leidde onderzoeken naar de impact van (top)sportevenementen in binnen- en buitenland en hij is op dit terrein een veelgevraagd adviseur.

Op tientallen Nederlandstalige en Engelstalige publicaties is zijn naam als (co)auteur en redacteur te vinden. Daarnaast is Paul columnist (o.a. SPORTNEXT) en presenteert hij met regelmaat tijdens (wetenschappelijke) congressen.

Hij studeerde sport, economie en communicatie (Fontys Economische Hogescholen Tilburg) en deed een verkorte studie vrijetijdwetenschappen (Universiteit van Tilburg en University of Technology Sydney). Paul is lid van de Businessclub Vrienden van Speco, Ludens (netwerk van vrijetijdwetenschappers) en de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP). In zijn sportieve loopbaan was hij verdienstelijk mountainbiker. Tegenwoordig trapt hij minder hard, maar met net zoveel plezier.

Publicaties

 • Hover, P., Heijnen, E. & Nafzger, P. (2020).
  Sportevenementen, hoofdstuk 7
  In H. van der Poel, P. Nafzger & P. van Eldert (Red.), Monitor Sport en corona II (pp. 73-89). Utrecht: Mulier Instituut.
 • Hoeijmakers, R., Reitsma, M. & Hover, P. (2020).
  Naar een toekomstbestendig bestuursmodel (intern rapport)
  Utrecht: Mulier Instituut.
 • Hover, P. & Heijnen, E. (2020).
  Limburg paardensport 2030
  Utrecht: Mulier Instituut.
 • Davids, A., Hover, P., Boer, W.I.J. de, Schoemaker, J., Berfelo, B., Bezooijen, B. van & Rooijen, M. van (2020).
  Contributiemonitor 2019/2020
  Utrecht/Nijmegen/Tilburg: Mulier Instituut/Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)/Fontys Economische Hogeschool Tilburg.
 • Hover, P., Ooms, L., Eldert, P. van, Scheerder, J., Helsen, K. & Alexandris, K. (2020).
  Event impact managementplan
  Utrecht/Leuven/Thessaloniki: Mulier Instituut/KU Leuven/Aristotle University of Thessaloniki.
Meer publicaties