Dorine Collard

Dorine Collard draagt met haar onderzoek naar de inzet van sport en bewegen bij aan een gezonde en sportieve samenleving.

Dorine voert als bewegingswetenschapper praktijkgericht onderzoek uit naar de opbrengsten van sport- en beweeginterventies, sport- en beweegbeleid en integrale gezondheidsaanpakken. Opbrengsten worden gerapporteerd op het niveau van het proces, activiteiten, prestaties en resultaten, maar ook ervaringen, tevredenheid en succes- en verbeterpunten worden onderzocht. Dorine is de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de monitoring van de landelijke gezondheidsaanpak Jongeren Op Gezond Gewicht en het beweeginitiatief The Daily Mile. Daarnaast voert zij evaluaties uit naar sport- en beweeginterventies, zoals GoldenSports en Bewegen op recept. Tot slot adviseert zij gemeenten bij de evaluatie van lokaal sport- en gezondheidsbeleid.

Met haar expertise ten aanzien van proces- en effectevaluaties van interventies, integrale aanpakken en beleid wil Dorine bijdragen aan het verbeteren van de praktijk waarbinnen sport en bewegen wordt gestimuleerd om gezondheid te verbeteren.

Dorine is in 2010 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar promotie-onderzoek betrof de ontwikkeling en evaluatie van een lesprogramma gericht op het bevorderen van de motorische vaardigheden en verminderen van blessures bij basisschoolkinderen.

 

 

 

 

Publicaties

Meer publicaties