Dorine Collard

Dorine Collard draagt met haar onderzoek naar de inzet van sport en bewegen bij aan een gezonde en sportieve samenleving.

Dorine voert als bewegingswetenschapper praktijkgericht onderzoek uit naar de opbrengsten van sport- en beweeginterventies, sport- en beweegbeleid en integrale gezondheidsaanpakken. Ze rapporteert opbrengsten op het niveau van het proces, activiteiten, prestaties en resultaten, maar onderzoekt ook ervaringen, tevredenheid en succes- en verbeterpunten.

Dorine is de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de monitoring en wetenschappelijke evaluatie van de landelijke JOGG-aanpak. Daarnaast is zij betrokken bij het uitvoeren van implementatieonderzoek dat zich richt op het ontwikkelen van implementatiestrategieën en het evalueren van deze strategieën om implementatie van bijvoorbeeld de interventie ‘Bewegen op recept’ te verbeteren. Naast haar rol als senior onderzoeker bij het Mulier Instituut is Dorine ook drie dagen in de week werkzaam bij KWF als trekker van het clusteronderzoek Preventie – binnen het speerpunt Leefstijl en omgevingsfactoren.

Met haar expertise op het gebied van onderzoek wil Dorine bijdragen aan het verbeteren van de praktijk waarbinnen leefstijl, zoals sport en bewegen, wordt gestimuleerd om gezondheid te bevorderen.

Dorine is in 2010 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Haar promotieonderzoek betrof de ontwikkeling en evaluatie van een lesprogramma gericht op het bevorderen van de motorische vaardigheden en het verminderen van blessures bij basisschoolkinderen.

 

 

Publicaties

Meer publicaties

Kunnen we je twee korte vragen stellen?