Amika Singh

Amika’s drijfveer is om kinderen in beweging te krijgen. Ze wil begrijpen waarom kinderen en volwassen vaak niet genoeg bewegen en hoe zij het beste daarin kunnen worden ondersteund.

Sinds maart 2018 is Amika Singh als senior onderzoeker werkzaam bij het Mulier Instituut. Zij studeerde fysiotherapie (Hogeschool van Utrecht, 1998) en bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit Amsterdam, 2001). Tijdens haar promotieonderzoek rondde ze de masteropleiding Epidemiologie (VU medisch centrum, Amsterdam, 2007) af.

In 2008 is Amika gepromoveerd op de ontwikkeling en evaluatie van een programma gericht op preventie van overgewicht voor vmbo-scholieren.

Amika is (co)auteur van meer dan 70 wetenschappelijke artikelen, met onderwerpen als bewegen, jongeren, preventie van overgewicht en evaluatie van interventies.

Amika is vier dagen per week werkzaam bij het Mulier Instituut en een dag werkt ze bij de Western Norway University of Applied Sciences (Sogndal/Bergen, Noorwegen). In haar vrije tijd is ze op de tennis- en schaatsbaan, de skipistes en op de yogamat te vinden.