Wikke van Stam

Wikke van Stam is als bewegingswetenschapper en sportpsycholoog geïnteresseerd in de motivatie van mensen om wel of juist niet te sporten/bewegen.

Als onderzoeker bij het Mulier Instituut zet zij zich in bij de monitoring en evaluatie van het programma Sport en Bewegen in de Buurt (SBB), een landelijk programma om mensen in hun eigen omgeving in beweging te krijgen en voor iedereen een passend aanbod te creëren.

In haar werk aan het SBB-programma put Wikke uit jarenlange ervaring met de uitvoering van het programma op gemeentelijk niveau. Binnen haar specialisme valt ook sportstimulering van specifieke doelgroepen (mensen met een beperking, mensen van een bepaalde leeftijd, mensen die drempels ervaren etc.). Wikke (her)kent specifieke belemmeringen en motivationele factoren (fysiek, mentaal, praktisch) bij individuen en doelgroepen en adviseert daarin.

Wikke kent de sport niet alleen vanuit haar werkzame leven, zij slaat wekelijks een balletje op het volleybalveld, is als vrijwilliger betrokken bij haar sportvereniging en kijkt graag naar sportwedstrijden. Op welke manier dan ook, sport zorgt bij haar voor beleving en lol.

Publicaties

Meer publicaties