Sanne Veldman

Sanne zet zich in om alle kinderen actief en gezond te laten opgroeien, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.

Met haar ruime (internationale) onderzoekservaring, expertise en netwerk op het gebied van motorische ontwikkeling en 24-uurs-beweeggedrag (bewegen, zitten, slapen en beeldschermgebruik) bij jonge kinderen hoopt Sanne een bijdrage te leveren aan de vertaalslag van onderzoeksuitkomsten naar beleidsveranderingen in de praktijk. Daarnaast heeft ze een brede achtergrond als bewegingswetenschapper en fysiotherapeut en (praktijk)ervaring met verschillende doelgroepen, zoals kinderen, ouderen en topsporters.

In 2018 is Sanne gepromoveerd aan de University of Wollongong in Australië. Haar promotieonderzoek ging over motorische ontwikkeling bij jonge kinderen (<5 jaar), de gezondheidseffecten hiervan en hoe deze ontwikkeling geoptimaliseerd kan worden. Deze expertise heeft ze aan de University of Michigan in Amerika aangevuld met het ontwikkelen en implementeren van wetenschappelijk onderbouwde beweegprogramma’s.

Behalve onderzoeker is Sanne ook enthousiast volger van topsport en geniet ze van beweging in de buitenlucht. Ze is geregeld op de wielrenfiets te vinden en gaat het liefst iedere dag een stuk wandelen.

Publicaties

Meer publicaties

Kunnen we je twee korte vragen stellen?