Linda Ooms

Linda is een groot voorstander van een gezonde en actieve leefstijl. Als biomedisch wetenschapper en topsporter weet zij daar alles van. Met haar onderzoek wil zij wetenschap en praktijk verbinden.

Linda heeft veel kennis van de diverse facetten van onderzoek, van procesevaluaties tot effectstudies. Ze is betrokken bij verschillende onderzoeken op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Ze heeft veel ervaring met de wetenschappelijke onderbouwing, implementatie, evaluatie en borging van sport- en beweeginterventies. Daarnaast richt ze zich onder andere op de mentale aspecten van sporten en bewegen en adviseert ze lokale beleidsmakers en sport- en beweegaanbieders bij het uitvoeren en monitoren en evalueren van hun sport- en beweegaanpak.

Linda is in 2020 gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek ging over de rol van sportbonden en sportverenigingen bij het in beweging krijgen van inactieve burgers. Ze ziet kansen voor sportverenigingen om (in samenwerking met andere partijen in de wijk) een gezonde en actieve leefstijl onder inwoners te stimuleren.

In haar vrije tijd bokst en hardloopt ze graag. Beide sporten doet ze in competitief verband. Ook vindt ze het leuk om andere mensen enthousiast te maken voor sport en geeft hardloop- en kickbokstrainingen aan jeugd en volwassenen.

Publicaties

Meer publicaties