Angelina Gómez Berns

Angelina is opgeleid als (sport)socioloog en vindt het leuk om theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen.

Na de wo-bachelor Pedagogische Wetenschappen heeft Angelina de hbo-bachelor Sport- en Bewegingseducatie (Sportkunde) gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Vervolgens is ze teruggekeerd naar de Radboud Universiteit in Nijmegen om de beleidsmaster Sociologie te doen. Haar afstudeerproject heeft ze bij het Mulier Instituut gedaan, waarbij ze veranderingen in de inzet van buurtsportcoaches tussen 2019 en 2021 heeft onderzocht. Tijdens haar studententijd is Angelina onder meer werkzaam geweest als sportconsulent bij de gemeente Nijmegen, als begeleider in de gehandicaptenzorg en als bureaumedewerker van de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond.

Binnen het Mulier Instituut doet Angelina onderzoek naar de sportdeelname van mensen met een beperking. Ook is ze betrokken bij de monitoring van het buurtsportcoachbeleid, waaronder het landelijke beleidsprogramma Brede Regeling Combinatiefuncties (BRC) en het buurtsportcoachpanel. Daarnaast werkt Angelina mee aan onderzoek rondom de verenigingsmonitoren.

In haar vrije tijd is Angelina regelmatig te vinden in de sporthal, waar ze graag floorball speelt. Daarnaast is ze altijd in voor een potje voetbal of padel.

Publicaties

Meer publicaties