Economische impact WK Hockey Dames 2022 2,6 miljoen euro

30 november 2022

De economische impact van de WK Hockey Dames 2022 voor de gemeenten Amsterdam en Amstelveen wordt geraamd op 2,6 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut en de opleiding Sportkunde van de Hogeschool van Amsterdam.

Economische impact vooral veroorzaakt door bezoekers

55 procent van de economische impact is het resultaat van uitgaven door bezoekers. De uitgaven van de internationale hockeyfederatie en hun partners waren goed voor 22 procent van die impact.

Gemiddeld rapportcijfer WK als geheel 7,9

De bezoekers van de WK beoordeelden het evenement als geheel met een gemiddeld rapportcijfer van 7,9. Bezoekers waren vooral te spreken over de sfeer en entourage in en rond het Wagener Stadion (8,3) en de informatieverstrekking voorafgaand aan het evenement (8,0). De horecavoorzieningen (6,4) en het comfort van de zitplaats in het stadion (6,2) werden minder hoog gewaardeerd.

92 procent van de bezoekers vindt Nederland een hockeyland

92 procent van de bezoekers vindt Nederland een hockeyland en twee derde (67%) vindt dat iedereen in de wereld van hockey in Nederland sportief en respectvol met elkaar omgaat. Met de stelling ‘In Nederland voelt iedereen zich thuis in de wereld van hockey’ is 59 procent van de bezoekers het eens.

1.526 enquêtes

De resultaten zijn gebaseerd op 1.526 enquêtes. 188 zijn er persoonlijk afgenomen en 1.338 online. Opdrachtgever was de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

Lees de volledige bevindingen in het rapport ‘WK Hockey Dames 2022: economische impact en beleving’.

Neem voor meer informatie contact op met Eva Heijnen.

Foto: KNHB/Willem Vernes.