Bekendheid van The Daily Mile groeit in het basisonderwijs

The Daily Mile wordt onder basisschooldirecteuren in Nederland steeds bekender. Bedroeg de bekendheid in 2016 63 procent, inmiddels is 71 procent van de basisscholen bekend met het beweeginitiatief. Ook de interesse in The Daily Mile is toegenomen. 8 procent van de basisscholen voert The Daily Mile uit. Dit betekent dat in Nederland tussen de 440 en 690 basisscholen aan The Daily Mile meedoen.

Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut naar The Daily Mile op basisscholen in Nederland. Met behulp van vragenlijsten bij basisschooldirecteuren is de bekendheid met én interesse in The Daily Mile onderzocht. The Daily Mile is een beweeginitiatief dat door Jongeren Op Gezond Gewicht in Nederland is gelanceerd. Het idee is dat alle kinderen van de klas dagelijks tijdens schooltijd vijftien minuten een rondje om de school (hard)lopen zodat ze meer bewegen en fitter worden.

Directeuren hebben vooral via de media van het beweeginitiatief gehoord, maar weten er ook steeds vaker van via het onderwijs. De meeste directeuren overwegen niet nu, maar misschien later wel om aan The Daily Mile deel te nemen. Zij willen dit met name doen in de groepen 6 tot en met 8.

 

 

Klik hier om het factsheet ‘The Daily Mile, bekendheid & interesse bij basisscholen’ te downloaden (pdf).

Klik hier om het rapport over de impact van The Daily Mile te downloaden (pdf).

Klik hier voor een eerdere factsheet (januari 2017) over de bekendheid en interesse van The Daily Mile.

Neem voor meer informatie op met Dorine Collard.