Manou Anselma

Manou is opgeleid als bewegingswetenschapper en gezondheidswetenschapper en wil graag bijdragen aan het creëren van gelijkheid in de sport.

Manou heeft veel ervaring met participatief actie onderzoek, waarbij ze voornamelijk samen met kinderen onderzoek heeft gedaan met als doel een gezonde leefstijl van kinderen te stimuleren. Deze participatieve werkwijze is ze aan het uitbreiden naar onderzoek gericht op institutioneel racisme binnen academische instellingen. Met alle projecten die Manou doet hoopt ze bij te dragen aan een gelijke en inclusieve samenleving.

Sinds oktober 2020 werkt Manou bij het Mulier Instituut. Ze is voornamelijk betrokken bij de thema’s ‘Positieve sportcultuur’ en ‘Diversiteit’. Naast haar werk bij het Mulier Instituut werkt Manou als onderzoekster bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc, waar ze in 2020 is gepromoveerd. Haar promotieonderzoek richtte zich op het stimuleren van sport en bewegen en gezonde voeding bij 9-12-jarige kinderen in Amsterdam, middels participatief actie onderzoek.

Manou is zelf een fanatieke sporter. Volleybal is haar met de paplepel ingegoten, maar ze is ook regelmatig in de sportschool of op de squashbaan te vinden.

Publicaties

Meer publicaties

Kunnen we je twee korte vragen stellen?