Gegevens uit Bibliotheek

Behoefte aan overdekt zwemwater in Groningen.

auteur(s):
Breedveld, K., Floor, C., Werff, H. van der, Schadenberg, B.
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2016
collatie:
39 p. bijl.
documenten:

Behoefte aan overdekt zwemwater in Groningen

samenvatting:

De gemeente Groningen heeft het Mulier Instituut opdracht gegeven om actuele gegevens te verstrekken over de huidige en toekomstige vraag naar en aanbod van zwemwater. Het project maakt deel uit van een breder onderzoek naar de behoefte aan ruimte voor de buiten- en binnensport nu en in de toekomst (zie Wezenberg-Hoenderkamp, 2016). In het project stonden de volgende vragen centraal:

  1. Wat is de huidige en toekomstige (2020, 2025 en 2030) vraag naar overdekt zwemwater voor zwemlesaanbieders, zwemverenigingen en recreatief gebruik in de gemeente Groningen?
  2. Waar zijn per overdekt zwembad in de gemeente Groningen de betreffende bezoekers woonachtig, en hoe ver reizen zij gemiddeld naar het zwembad?
  3. Wat is, op basis van vergelijkbare gemeenten met Groningen en buurgemeenten van Groningen, een minimaal benodigd verzorgingsgebied dan wel regionaal draagvlak voor overdekte zwembaden?
  4. Welke zwembadconfiguratie voorziet in de actuele en toekomstige behoefte aan overdekte zwemvoorzieningen in de gemeente Groningen?

Er is alleen gekeken naar het overdekte zwemwater. De resultaten van het onderzoek worden in deze rapportage gepresenteerd.

organisatie
plaatsingkenmerk
status
Mulier instituut
RUIM-TB-0018
Beschikbaar
Mulier instituut
BIEB-427
Wordt niet uitgeleend