Gegevens uit Kennisbank
Terug naar zoekresultaten

Sport en bewegen in gemeente Epe

auteur(s):
Heijnen, E., Westerbroek, M
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2024
collatie:
42 p. bijl. fig. tab.
documenten:

Sport en bewegen in gemeente Epe: resultaten van vragenlijst onderzoek onder kinderen en volwassenen

samenvatting:

De gemeente Epe bestaat uit de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. Epe telt ruim 33.000 inwoners. In elk van de genoemde plaatsen zijn sportvelden aanwezig. In Epe, Vaassen en Emst staan ook sporthallen/-zalen. Daarnaast zijn er in Epe en Vaassen een openbaar zwembad en diverse fitnesscentra. In de gemeente en haar directe omgeving bestaan bovendien goede mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Om te achterhalen in welke mate de inwoners gebruik maken van deze voorzieningen heeft de gemeente het Mulier Instituut gevraagd een onderzoek naar de sport- en beweegdeelname van inwoners tussen de 6 en 80 jaar uit te voeren. De resultaten van dit onderzoek kunnen de gemeente Epe helpen bij het opstellen en uitvoeren van het sportbeleid.

Leeswijzer
Hoofdstuk 2 gaat over de sportdeelname van de inwoners van Epe. De onderzoekers  gaan we in op een aantal aspecten van de sportdeelname: type sport, sportfrequentie en sportverband. In hoofdstuk 3 gaan zij in op recreatief gebruik van de openbare ruimte. In hoofdstuk 4 komen de mogelijkheden voor en ervaringen met sport- en beweegactiviteiten in de buurt aan bod. Vervolgens wordt ingegaan op een aantal sport- en beweegthema’s, namelijk motivatie en belemmeringen (hoofdstuk 5). Het rapport wordt afgesloten met enkele samenvattende conclusies in hoofdstuk 6.

organisatie
plaatsingkenmerk
status
Mulier instituut
BIEB-1053
Wordt niet uitgeleend

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek.

Mulier Instituut
030-7210220
info@mulierinstituut.nl

Kenniscentrum Sport & Bewegen
030-3041100
info@kenniscentrumsport enbewegen.nl

KVLO
030-6920847
info@kvlo.nl

VSG
070-3738055
info@sportengemeenten.nl