Gegevens uit Kennisbank
Terug naar zoekresultaten

Sportevenementen en een mogelijke nieuwe coronavariant

auteur(s):
Hover, P., Heijnen, E.
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2022
collatie:
13 p. fig. tab.
documenten:

Sportevenementen en een mogelijke nieuwe coronavariant

samenvatting:

Bijna zeven op de tien Nederlanders steunen thuisblijven bij coronaklachten op dag van het sportevenement als maatregel bij het ontstaan van een nieuwe coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut.

Medewerking aan maatregelen
Naast thuisblijven bij coronaklachten (68%) kan anderhalve meter afstand houden (61%) op de meeste instemming rekenen van Nederlanders als maatregel voor het bezoeken van sportevenementen in Nederland als het virus weer om zich heen grijpt. Er is relatief weinig bereidheid om een hogere prijs voor toegang te betalen vanwege maatregelen tegen corona (16%). Ook over het delen van persoonlijke gegevens voor contactonderzoek zijn Nederlanders terughoudend (medewerking 39%).

Bezoekintentie sportevenementen bij nieuwe coronavariant
Een kwart van de Nederlanders is genegen om sportevenementen die buiten plaatsvinden en waar anderhalve meter afstand wordt gehouden te bezoeken als het virus weer oplaait. Dit percentage is iets hoger dan bij buiten sportevenementen zonder 1,5 meter afstand (23%), binnen sportevenementen met 1,5 meter afstand (20%) en binnen sportevenementen zonder 1,5 meter afstand (19%). De bezoekintentie is bij ouderen aanzienlijk lager dan bij jongeren.

Nationaal Sportonderzoek mei/juni 2022
De resultaten zijn gebaseerd op data van het Nationaal Sportonderzoek van mei/juni 2022 van het Mulier Instituut. Via het panel van Ipsos is een representatieve groep van 1.498 Nederlanders van 16-79 jaar ondervraagd.

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek.

Mulier Instituut
030-7210220
info@mulierinstituut.nl

Kenniscentrum Sport & Bewegen
030-3041100
info@kenniscentrumsport enbewegen.nl

KVLO
030-6920847
info@kvlo.nl

VSG
070-3738055
info@sportengemeenten.nl