Gegevens uit Kennisbank
Terug naar zoekresultaten

Ruimte voor sport in Almere

auteur(s):
Wezenberg-Hoenderkamp, K., Brus, J.
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2020
collatie:
56 p. bijl. fig. tab.
documenten:

Ruimte voor sport in Almere, vraag-aanbod analyse binnen- en buitensport en verkenning overdekt zwemwater

samenvatting:

De komende jaren zal de gemeente Almere sterk groeien. In verschillende wijken worden duizenden nieuwe woningen gebouwd wat gaat leiden tot een sterke bevolkingstoename. Met de groei van de stad, ontwikkelingen in sportdeelname en de ontwikkelingen in sportvoorkeuren zal ook het aanbod van sportvoorzieningen mee moeten ontwikkelen. De gemeente Almere wil inzichtelijk hebben welke gevolgen deze ontwikkelingen hebben op de behoefte aan sportaccommodaties en hoe de gemeente op deze behoefte kan inspelen.

De gemeente heeft het Mulier Instituut gevraagd te onderzoeken in hoeverre het huidige aanbod aan binnen- en buitensportaccommodaties en overdekt zwemwater aansluit bij de behoefte. Daarnaast is de toekomstige behoefte aan sportaccommodaties en overdekt zwemwater in kaart gebracht.

Leeswijzer: in hoofdstuk 2 komen ontwikkelingen en prognoses aan bod die relevant zijn bij sportcapaciteitsvraagstukken. Hoofdstuk 3 behandelt het aanbod van, behoefte aan en gebruik van binnensportruimte. In hoofdstuk 4 komt de behoefteberaming van de verschillende buitensporten aan bod. Daarnaast wordt in hoofdstuk 4 de ruimteclaim voor de aanvullende behoefte aan buitensportvoorzieningen behandeld. In hoofdstuk 5 wordt het aanbod en spreiding aan openbaar overdekt zwemwater besproken. In hoofdstuk 6 geeft de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.

organisatie
plaatsingkenmerk
status
Mulier instituut
RUIM-TB-0022
Beschikbaar
Mulier instituut
BIEB-735
Wordt niet uitgeleend

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek.

Mulier Instituut
030-7210220
info@mulierinstituut.nl

Kenniscentrum Sport & Bewegen
0318-490900
info@kenniscentrumsport enbewegen.nl

KVLO
030-6920847
info@kvlo.nl

VSG
070-3738055
info@sportengemeenten.nl