Gegevens uit Kennisbank
Terug naar zoekresultaten

Opzeggen sportlidmaatschap

auteur(s):
Hover, P., Eldert, P. van, Boer, W.I.J. de
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2018
collatie:
3 p. fig.
documenten:

Opzeggen sportlidmaatschap: motivatie en implicaties voor verband en frequentie sportdeelname, factsheet 2018/19

samenvatting:

In dit factsheet van het Mulier Instituut en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wordt ingegaan op lidmaatschappen van sportverenigingen en fitnesscentra. In welke mate zijn die in de afgelopen twaalf maanden opgezegd en in hoeverre heeft dit te maken met de kosten?

Het factsheet is gebaseerd op data van het Nationaal SportOnderzoek 2018. Voor dit onderzoek is in mei 2018 via het panel van GfK een representatieve groep van 2.351 Nederlanders van 15-79 jaar ondervraagd.

De belangrijkste bevindingen zijn: in de afgelopen twaalf maanden heeft twaalf procent van de Nederlandse huishoudens een lidmaatschap van een sportvereniging opgezegd. Negen procent beëindigde in deze periode een lidmaatschap van een fitnesscentrum. Bij beide typen lidmaatschappen is in circa één op de vijf gevallen de prijs (te duur) de belangrijkste reden. Vaker wordt de sport niet meer leuk gevonden of wordt er te weinig van het lidmaatschap gebruikgemaakt. In meer dan de helft van de huishoudens waarbij een lidmaatschap van een sportvereniging of fitnesscentrum is opgezegd, gaat dat gepaard met minder uren sporten.

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek.

Mulier Instituut
030-7210220
info@mulierinstituut.nl

Kenniscentrum Sport & Bewegen
030-3041100
info@kenniscentrumsport enbewegen.nl

KVLO
030-6920847
info@kvlo.nl

VSG
070-3738055
info@sportengemeenten.nl