Hugo van der Poel

De belangstelling van Hugo (socioloog/planoloog) gaat vooral uit naar theorie- en beleidsvorming op het gebied van sport en actieve vormen van recreatie.

De eerste tien jaar van het instituut was Hugo lid van het bestuur van de stichting. Bij de overgang naar het toezichtsmodel in 2013 werd hij directeur-bestuurder. Hugo vormt nu samen met Remco Hoekman de directie van het Mulier Instituut, met in zijn portefeuille financiële, facilitaire en strategische zaken. Zijn ambitie is om van het instituut een onmisbare partner te maken voor de ontwikkeling van goed onderbouwd sportbeleid. Dit wil hij bereiken door in te zetten op het verdiepen en versterken van de sportwetenschap, met het oog op de korte en lange termijnvraagstukken die spelen in de sector sport en actieve recreatie.

Hugo vervult verschillende bestuurlijke en adviserende rollen in de wereld van de sport. Hij is adviseur van NLSportraad en lid van de adviesraad van Fontys Sporthogeschool. Daarnaast zit hij in het bestuur van Stichting IJscomplex Jaap Eden, de Raad van Toezicht van het Universitair Sportcentrum Amsterdam en de Raad van Toezicht van Team Sportservice. Hij is columnist voor het vakblad Sport en Gemeenten.

In een normale week haalt Hugo ruimschoots de beweegrichtlijnen met een mix van wandelen, fietsen en fitness en speelt hij met veel plezier tennis.

 

Publicaties

Meer publicaties