Remco Hoekman nieuwe bestuurder van het Mulier Instituut
De Raad van Toezicht heeft dr. Remco Hoekman benoemd tot bestuurder van het Mulier Instituut en voorzitter van de Raad van Bestuur, per 1 november 2022.
In 2004 begon Remco Hoekman zijn carrière bij het Mulier Instituut als stagiair en aansluitend assistent-onderzoeker. Hij ontwikkelde zich tot expert op het gebied van (gemeentelijk) sportbeleid, sportvoorzieningen en sportdeelname en promoveerde op deze thematiek in 2018. In 2019 werd hij aangesteld als directeur bij het Mulier Instituut. Hij combineert deze functie met een aanstelling bij de Radboud Universiteit, waar hij onderwijs verzorgt in Sportsociologie en Sportbeleid, en een groot extern gefinancierd sportonderzoeksprogramma leidt. Remco vervult diverse functies als sportbestuurder, variërend van het voorzitterschap van een tennisvereniging tot vicevoorzitter van de vereniging van Europese sportsociologen en is een veelgevraagd spreker in binnen en buitenland.
Bestuurlijke continuïteit
Het Mulier Instituut zit in een traject van organisatieontwikkeling. In het komende najaar krijgt de inrichting van een managementteam zijn beslag. De huidige bestuurder, Hugo van der Poel, passeert eind oktober zijn pensioendatum. Met hem is afgesproken dat hij aanblijft als lid van de Raad van Bestuur tot 1 januari 2024, met als voornaamste taken ondersteunen bij het traject organisatieontwikkeling en inwerken van het managementteam, begeleiding/coaching van medewerkers en projectleiding.
Met Remco’s aanstelling als bestuurder en met de bereidheid van Hugo beschikbaar te blijven voor een overgangsperiode, waarin het managementteam zich kan ontplooien en de gang van zaken binnen het instituut zich kan gaan zetten naar de nieuwe structuur, is de bestuurlijke continuïteit bij het Mulier Instituut gegarandeerd en kijkt het vooruit naar een toekomst met veel mooi sportonderzoek.
Meer nieuws over dit thema

Fitnessdeelname bijna verdubbeld in afgelopen 21 jaar
Het aandeel Nederlanders van 12-79 jaar dat wekelijks aan fitness doet, is in de periode 2001-2022 bijna verdubbeld: van 14 naar 27 procent. Dit betekent dat er in 2022 ruim 3,9 miljoen Nederlanders wekelijks aan fitness deden.

Trainer belangrijk voor mentale gezondheid van jonge sporters
De sportomgeving is een plek waar de mentale gezondheid van jonge sporters kan worden versterkt. De inzet, vaardigheden en manier van training geven van de trainer spelen hierbij een belangrijke rol.

Ongewenst gedrag van hockeyers en voetballers tegen scheidsrechter komt vaak voor
In meer dan de helft van de wedstrijden in het amateurvoetbal en -hockey komt ongewenst gedrag van spelers tegen de scheidsrechter voor, zoals protesteren of schelden. Dat blijkt uit de Monitor sportief wedstrijdgedrag 2024.