Ga naar de inhoud

Dag van het Sportonderzoek

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres vóór en dóór sportonderzoekers. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut en het Kenniscentrum Sport en Bewegen. De organisatie ligt elk jaar in handen van een andere onderwijsinstelling. De eerste bijeenkomst werd in 2010 bij het Sportcentrum Universum in Amsterdam gehouden.

Over de DSO

De DSO richt zich op sportonderzoekers (universitair, hogeschool, commercieel, gevorderd én beginnend) die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek. Ze presenteren hun werk aan elkaar en gaan erover in debat. Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen.

Voor de sportbeleidsmakers is de DSO een unieke kans zich op de hoogte te stellen van de stand van zaken en meest recente inzichten uit het sportonderzoek. Plenaire lezingen, parallelle workshops en een uitgebreide borrel als afsluiting bieden gelegenheid voor informele ontmoetingen. 

Kijk voor meer informatie op dagvanhetsportonderzoek.nl

Historie

Op 7 oktober 2010 werd in Amsterdam de eerste Dag van het sportonderzoek georganiseerd. Het Mulier Instituut verwelkomde, samen met het sportcentrum Universum, UvA en HvA, ruim 275 bezoekers, die luisterden naar ruim 90 presentaties. Getuige de reacties van de deelnemers, een groot succes.

Reden genoeg om op 4 november 2011 de tweede Dag van het Sportonderzoek te organiseren. Ditmaal in samenwerking met het domein Sport en Bewegen van de Hogeschool van Amsterdam. Jet Bussemaker en Barry Houlihan waren de centrale inleiders, Cees Vervoorn de dagvoorzitter.

Nacht van het sportonderzoek

Een traditie was ‘geboren’. De DSO heeft bij velen een vast plekje in de agenda gekregen. Die status heeft de Nacht van het Sportonderzoek (NSO) inmiddels ook gekregen. Op de avond voor de DSO is er een informeel samenzijn, met soms een pubquiz of rondetafelgesprek. Maar die avond staat vooral in het teken van het bijpraten en netwerken.

Bekijk ook

Stagiair Toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een beperking

Het Mulier Instituut zoekt een stagiair Toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een beperking!

Stagiair Inclusie van mensen met een licht verstandelijke beperking bij sportverenigingen

We zoeken een stagiair Inclusie van mensen met een licht verstandelijke beperking bij sportverenigingen!

Stagiair Betaalbaarheid van sport voor mensen met een laag inkomen en een beperking (afstudeeronderzoek)

We zoeken een stagiair Betaalbaarheid van sport voor mensen met een laag inkomen en een beperking!