Ga naar de inhoud

Het MI zwaait Hugo van der Poel uit

Met het symposium Kennis & Sportbeleid heeft het Mulier Instituut maandag 18 december directeur-bestuurder Hugo van der Poel uitgezwaaid. Hugo gaat met pensioen.

Tijdens het drukbezochte symposium in het MI-kantoor in Stadion Galgenwaard spraken Martijn Kooijman (ministerie van VWS), Paul Boselie (Universiteit Utrecht), Jan Rijpstra (Raad van Toezicht MI) en natuurlijk Hugo van der Poel over de ontwikkeling van wetenschap in het sportlandschap.

Hugo houdt zijn magazine in de lucht.

Grote waardering

De toenemende rol van de wetenschap in het sportbeleid werd daarbij door alle sprekers benadrukt. Er werd met grote waardering gesproken over de inbreng van Hugo van der Poel bij die ontwikkeling. Zijn kritische blik en overtuigende wijze van argumenteren op basis van data en uitkomsten van onderzoek werden daarbij zeer geprezen.

Groei van het instituut

Als directeur-bestuurder gaf Van der Poel ruim tien jaar leiding aan het Mulier Instituut. Onder zijn leiding groeide het instituut uit tot een betrouwbare en vaste partner voor beleidsmakers in de sportsector. Het aantal medewerkers steeg de laatste vijf jaar van vijfendertig naar zeventig. De belangstelling voor sportonderzoek nam toe in de samenleving.

Hugo Magazine

Aan die groeiende belangstelling voor sportonderzoek heeft Hugo van der Poel een grote bijdrage geleverd. Hoe groot zijn invloed is, komt mooi naar voren in de interviews die in Hugo Magazine staan. Dat magazine is speciaal voor Hugo van der Poel gemaakt.

Interesse? Lees hier het Hugo Magazine.

Gerelateerd nieuws

​Niet-sporters wonen niet alleen in aandachtswijken

Voor sportdeelnamebeleid is het goed je te realiseren dat niet-sporters niet alleen in wijken met een lage sociaaleconomische status (SES) wonen. Beleid om sporten te stimuleren moet daarom niet alleen op lage-SES-wijken gericht zijn.

Sociale steun van mede-sporters is goed voor de mentale gezondheid

Hoe meer sociale steun sporters ervaren van mede-sporters, hoe beter hun mentale gezondheid is.

Een derde van de basisscholen voldoet niet aan wettelijke normen voor gymles

Een derde van de basisscholen voldoet niet aan de wettelijke norm van minimaal 90 minuten bewegingsonderwijs per week. Scholen wijten dit aan een tekort aan accommodatie en volle lesroosters.