Remco Hoekman nieuwe bestuurder van het Mulier Instituut
De Raad van Toezicht heeft dr. Remco Hoekman benoemd tot bestuurder van het Mulier Instituut en voorzitter van de Raad van Bestuur, per 1 november 2022.
In 2004 begon Remco Hoekman zijn carrière bij het Mulier Instituut als stagiair en aansluitend assistent-onderzoeker. Hij ontwikkelde zich tot expert op het gebied van (gemeentelijk) sportbeleid, sportvoorzieningen en sportdeelname en promoveerde op deze thematiek in 2018. In 2019 werd hij aangesteld als directeur bij het Mulier Instituut. Hij combineert deze functie met een aanstelling bij de Radboud Universiteit, waar hij onderwijs verzorgt in Sportsociologie en Sportbeleid, en een groot extern gefinancierd sportonderzoeksprogramma leidt. Remco vervult diverse functies als sportbestuurder, variërend van het voorzitterschap van een tennisvereniging tot vicevoorzitter van de vereniging van Europese sportsociologen en is een veelgevraagd spreker in binnen en buitenland.
Bestuurlijke continuïteit
Het Mulier Instituut zit in een traject van organisatieontwikkeling. In het komende najaar krijgt de inrichting van een managementteam zijn beslag. De huidige bestuurder, Hugo van der Poel, passeert eind oktober zijn pensioendatum. Met hem is afgesproken dat hij aanblijft als lid van de Raad van Bestuur tot 1 januari 2024, met als voornaamste taken ondersteunen bij het traject organisatieontwikkeling en inwerken van het managementteam, begeleiding/coaching van medewerkers en projectleiding.
Met Remco’s aanstelling als bestuurder en met de bereidheid van Hugo beschikbaar te blijven voor een overgangsperiode, waarin het managementteam zich kan ontplooien en de gang van zaken binnen het instituut zich kan gaan zetten naar de nieuwe structuur, is de bestuurlijke continuïteit bij het Mulier Instituut gegarandeerd en kijkt het vooruit naar een toekomst met veel mooi sportonderzoek.
Meer nieuws over dit thema

De helft van de bevolking pakt een vroegere sport weer op
De helft van de Nederlanders begint opnieuw met een sport, waar ze ooit mee gestopt zijn. Dat wordt herintreden in sport genoemd. Ook denkt 40 procent van de Nederlanders erover na om een vroegere sport opnieuw op te pakken. Dit suggereert dat herintreden een mogelijkheid biedt om sportdeelname te bevorderen.

Lopen en fietsen zijn belangrijke vervoerswijzen om sport- en beweegbestemmingen te bereiken
Een merendeel van de Nederlanders gaat lopend of met de fiets naar sport- en beweegbestemmingen. Zij doen dit vooral als deze bestemmingen in de buurt zijn. Dit blijkt uit cijfers uit het Nationaal Sportonderzoek 2024.

Beweegwijsheid: de basis voor een leven lang bewegen
Medio juni heeft demissionair staatsecretaris Karremens (VWS) ons visiedocument over beweegwijsheid naar de Kamer gestuurd. VWS wil, samen met de partners van Sportakkoord II, een iets andere focus om de jeugd meer te laten sporten en bewegen.