Gegevens uit Kennisbank
Terug naar zoekresultaten

Sportdeelname naar provincie

auteur(s):
Dool, R. van den
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2020
collatie:
8 p. tab.
documenten:

Sportdeelname naar provincie

samenvatting:

De rapportage ‘Sportdeelname naar provincie’ geeft een overzicht van de scores van Nederlandse provincies op de (wekelijkse) sportdeelname, de beoefende sporttakken, de manier van de deelname en het plezier dat mensen aan sport beleven. Zo beoefent in de provincie Utrecht een groter percentage inwoners wekelijks één of meer sporten dan in de provincies Drenthe en Zeeland. De gevonden verschillen hangen samen met verschillen in de samenstelling van de bevolking. Met name het opleidingsniveau lijkt verband te houden met de sportdeelname. Dit blijkt uit het rapport Sportdeelname naar provincie dat het Mulier Instituut heeft samengesteld met de gegevens van diverse grootschalige enquêtes van het CBS en het RIVM. 

Andere bevindingen zijn: 

  • Fitness is met name in Zuid-Holland en Limburg populair. Duursporten zoals wandelen, wielrennen, skeeleren vinden vooral aftrek bij sporters in Drenthe. 
  • Van alle Nederlanders beleeft 41 procent veel plezier aan het kijken/luisteren naar sportwedstrijden in de media. Serieuze verschillen naar provincie treffen we daarvoor niet aan. 
organisatie
plaatsingkenmerk
status
Mulier instituut
PART-TB-0013
Beschikbaar
Mulier instituut
BIEB-708
Wordt niet uitgeleend

Publicaties worden niet uitgeleend aan externen. Inzage op verzoek.

Mulier Instituut
030-7210220
info@mulierinstituut.nl

Kenniscentrum Sport & Bewegen
0318-490900
info@kenniscentrumsport enbewegen.nl

KVLO
030-6920847
info@kvlo.nl

VSG
070-3738055
info@sportengemeenten.nl