Werken bij

stagiair bewegen binnen kinderdagverblijven

Het Mulier Instituut in Utrecht zoekt een stagiair ‘Meer en beter bewegen van jongs af aan: welke rol spelen ouders van 0-4-jarigen en medewerkers van kinderdagverblijven?’

De opdracht

Bewegen is gezond. Volgens de beweegrichtlijnen moeten kinderen en jongeren (vanaf 4 jaar) minimaal 60 minuten per dag bewegen. Maar hoe zit dat bij de allerjongsten, de 0-4-jarigen? Voor deze leeftijdsgroep bestaat in Nederland nog geen beweegrichtlijn, mede omdat er nog niet voldoende en goed onderzoek is gedaan naar de effecten van bewegen op de ontwikkeling van jonge kinderen.

Ouders en (medewerkers van) kinderdagverblijven spelen een belangrijke rol als het gaat om het stimuleren van bewegen van kinderen in deze leeftijdsgroep.

We willen middels kwantitatieve en kwalitatieve dataverzamelingsmethoden laten onderzoeken hoe en hoeveel 0-4-jarigen bewegen (observaties, vragenlijsten) en hoe ouders en professionals daarover denken (interviews).

Voor het uitvoeren van dit onderzoek zoekt het Mulier Instituut een stagiair. De start en duur van de stage en het aantal uren per week kan in overleg bepaald worden. De stagiair ontvangt een stagevergoeding.

De kandidaat

  • volgt een wo-masteropleiding; bij voorkeur in de richting van bewegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen, pedagogiek;
  • beschikt over goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling);
  • is representatief en sociaal vaardig;
  • kan nauwkeurig en zelfstandig werken;
  • heeft bij voorkeur ervaring in/affiniteit met interviewen en kleine kinderen;
  • weet van aanpakken en initiatief nemen.

Meer informatie?

Het Mulier Instituut verricht beleidsondersteunend sportonderzoek. Opdrachtgevers zijn vooral overheden en sportorganisaties. Het instituut is gevestigd in stadion Galgenwaard in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op www.mulierinstituut.nl

Neem voor vragen over de inhoud van de stage contact op met Vicky Dellas of Jorien Slot-Heijs.

Reageren?

Lijkt het je leuk om bij dit project te worden ingezet, vul dan uiterlijk 30 september het stageformulier op onze website in.