Werken bij

medior onderzoeker/projectleider (0,8-1,0 fte)

Het Mulier Instituut zoekt een medior onderzoeker/projectleider (0,8-1,0 fte).

Het Mulier Instituut

Het Mulier Instituut verricht beleidsondersteunend sportonderzoek. Opdrachtgevers zijn vooral overheden en sportorganisaties. Het instituut is gevestigd in stadion Galgenwaard in Utrecht. Het Mulier Instituut is voor de monitoring van het Nationale Sportakkoord, en specifiek de lijn van ‘duurzame sportinfrastructuur’, op zoek naar een medior onderzoeker/projectleider.

Functieomschrijving

De academisch gevormde onderzoeker die we zoeken heeft interesse in beleids- en organisatievraagstukken op het terrein van sportaccommodaties, duurzaamheid en/of beweegvriendelijke omgeving. De kandidaat beschikt over ervaring in het ontwikkelen en zelfstandig uitvoeren van onderzoeksprojecten (evaluatiestudies, haalbaarheidsstudies, monitoring e.d.). Belangrijke aspecten van het werk zijn analyseren, rapporteren en presenteren van onderzoeksuitkomsten bij opdrachtgevers en in (vak)tijdschriften, op studiedagen en op (internationale) conferenties, aansturing van junioren, ontwikkelen en schrijven van projectvoorstellen, acquisitie en projectmanagement.

Wij zoeken iemand die beschikt over:

  • een relevante wetenschappelijke achtergrond (planologie, geografie, bestuurskunde, beleidswetenschappen, milieu- en maatschappijwetenschappen) op minimaal academisch masterniveau. Een (bijna afgeronde) promotie strekt tot aanbeveling;
  • aantoonbare ervaring en kwaliteit in (beleids)onderzoek, onderbouwd door afgeronde projecten en publicaties;
  • aantoonbare ervaring in acquisitie en projectmanagement;
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • affiniteit met sport en sportief bewegen en bij voorkeur beschikkend over een goed netwerk in de wereld van sportbeleid/organisaties of aanpalende werkvelden (duurzaamheid, ruimtelijke ordening, vastgoed- en gebiedsontwikkeling).

Wat wij bieden

Wij bieden een functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een professionele organisatie, met collega’s die met elkaar een passie voor sport en onderzoek delen. De arbeidsvoorwaarden van het Mulier Instituut zijn afgestemd op die van het universitair onderzoek en onderwijs. Het instituut kent goede mogelijkheden om het werk flexibel in te delen. De inschaling voor onderzoeker vindt, afhankelijk van ervaring, plaats in schaal 10-12, cf. de CAO VSNU. De aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, met perspectief op een vaste aanstelling.

Informatie

Kijk voor meer informatie over het Mulier Instituut op www.mulierinstituut.nl. Voor vragen over de functie, neem contact op met Remco Hoekman.

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan uiterlijk 1 oktober 2019 je motivatiebrief, curriculum vitae en publicatielijst in via het sollicitatieformulier. Gesprekken worden gepland in de week van 14-20 oktober 2019.