Stagiair sport en bewegen voor mensen met een beperking

Het Mulier Instituut zoekt een:

Stagiair sport en bewegen voor mensen met een beperking

 

Achtergrond

Het Mulier Instituut voert doorlopend onderzoek uit naar de inclusie van mensen met een beperking in de sport. Komende jaren voeren we met subsidie van het ministerie van VWS een monitor uit naar maatregelen die de toegankelijkheid van sport voor mensen met een beperking vergroten. Dit gaat bijvoorbeeld over het vergroten van de vindbaarheid van sport, het verbeteren van de aanvraagprocedure van sporthulpmiddelen of het vergroten van de sportmogelijkheden bij sportclubs voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Stageopdracht

Je ondersteunt bij het uitvoeren van de monitor ‘Sport en bewegen voor mensen met een beperking vanzelfsprekend in 2030’. De monitoringtaken zijn uiteenlopend. Je werkt mee met de onderzoekers binnen het themateam Diversiteit en Inclusie en voert taken uit passend bij jouw interesses. Ook bestaat de mogelijkheid om een eigen kwalitatief (eventueel gecombineerd met kwantitatief) onderzoek uit te voeren naar het proces en de opbrengsten van beleidsmaatregelen.

Bij de stageopdracht voer je interviews uit met organisaties in het werkveld en spreek je met mensen met een beperking over wat zij merken van de maatregelen.

Wat vragen wij?

 • Je volgt een wo-masteropleiding in bijvoorbeeld sociologie, culturele antropologie, bewegingswetenschappen, psychologie, pedagogiek of bestuurskunde.
 • Je hebt affiniteit met sport/bewegen/gezondheid en de doelgroep mensen met een beperking en/of chronische aandoening.
 • Je hebt ervaring/affiniteit met het uitvoeren van en rapporteren over verschillende soorten onderzoek (kwalitatief en kwantitatief).
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling).
 • Je bent representatief en sociaal vaardig.
 • Je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken.
 • Je weet van aanpakken en neemt initiatief.

Wat bieden wij?

 • In overleg met jou geven we de stage preciezer vorm. Daarbij houden we rekening met eventuele eisen die jouw opleiding stelt aan de stage.
 • De stage start in februari 2023 en kan, afhankelijk van de precieze vorm en het aantal uren per week, lopen tot en met juni 2024.
 • Tijdens de stageperiode ontvang je een stagevergoeding.
 • Uiteraard zorgen we ervoor dat je je stage goed kunt uitvoeren: je krijgt daarom een laptop in bruikleen.
 • We bieden een stageplek in een open, gezellige en actieve organisatie. Na(ast) de stage worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Wie zijn wij?

Het Mulier Instituut verricht sportonderzoek voor beleid en de samenleving. Opdrachtgevers zijn vooral overheden en sportorganisaties. Het instituut is gevestigd in stadion Galgenwaard in Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.mulierinstituut.nl.

Bij het Mulier Instituut vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. We streven naar een zo inclusief mogelijke werkcultuur, met oog voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting. We hechten waarde aan (het vergroten van) diversiteit binnen de organisatie met verschillende etnische/culturele achtergronden, geloofs- en levensovertuigingen, inzetbaarheid, genders en seksuele voorkeuren.

We vinden dat een diverse organisatie ons een zo optimaal mogelijk perspectief geeft op onderzoeksvragen rondom sport en bewegen. Daarom nodigen wij nadrukkelijk ook kandidaten uit om te solliciteren die hieraan een bijdrage kunnen leveren vanuit etnische/culturele/religieuze minderheden, vanuit ervaringsdeskundigheid met (chronische) ziekte/beperking of vanuit de lhbtiq+-gemeenschap.

Enthousiast geworden?

Lijkt het je leuk om als stagiair bij dit project te worden ingezet, wacht dan niet te lang met solliciteren. Reageren kan tot en met 12 december 2023 via het stageformulier op onze website, maar als wij eerder een geschikte stage-kandidaat vinden, sluiten we de vacature eerder. Voor vragen over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Caroline van Lindert.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.