Stagiair professioneel gamen (esports)

Het Mulier Instituut zoekt een:

Stagiair professioneel gamen (esports)

 

Achtergrond

Esports, professioneel gamen op hoog niveau, heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Ondanks deze groei is er nog weinig onderzoek naar verricht. In tegenstelling tot traditionele (top)sport zijn er bij esports nog veel onbeantwoorde vragen over trainingsmethoden, voeding en de rol van coaches. Ook over ‘de esporter’ zelf is weinig bekend. Via een verkennend onderzoek willen we meer inzicht krijgen in esports.

Stageopdracht

Tijdens de stage word je betrokken bij team topsport binnen het Mulier Instituut. In samenwerking met de onderzoekers voer je voornamelijk kwalitatief onderzoek uit onder esporters die in Nederland tot de top behoren. Je haalt daarvoor data op en analyseert deze. Daarnaast denk je mee over de interpretatie van de resultaten en de rapportage daarvan. Je hebt de mogelijkheid om jouw eigen onderzoeksvraag op te stellen en te beantwoorden. Daarnaast bied je ondersteuning bij andere projecten of werkzaamheden binnen de organisatie.

Wat vragen wij?

 • Je volgt een wo-masteropleiding in de richting van sociale wetenschappen, gezondheid of beleid.
 • Bij voorkeur heb je al wat ervaring met het uitvoeren van en rapporteren over kwalitatief onderzoek.
 • Je hebt interesse in het thema esports of gamen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling).
 • Je bent representatief en sociaal vaardig.
 • Je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken.
 • Je weet van aanpakken en neemt initiatief.

Wat bieden wij?

 • In overleg met jou geven we de stage preciezer vorm. Daarbij houden we rekening met eventuele eisen die jouw opleiding stelt aan de stage.
 • De stage start in februari 2024 en kan, afhankelijk van de precieze vorm en het aantal uren per week, lopen tot en met juni 2024.
 • Tijdens de stageperiode ontvang je een stagevergoeding.
 • Uiteraard zorgen we ervoor dat je je stage goed kunt uitvoeren: je krijgt daarom een laptop in bruikleen.
 • We bieden een stageplek in een open, gezellige en actieve organisatie. Na(ast) de stage worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Wie zijn wij?

Het Mulier Instituut verricht sportonderzoek voor beleid en de samenleving. Opdrachtgevers zijn vooral overheden en sportorganisaties. Het instituut is gevestigd in stadion Galgenwaard in Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.mulierinstituut.nl.

Bij het Mulier Instituut vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. We streven naar een zo inclusief mogelijke werkcultuur, met oog voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting. We hechten waarde aan (het vergroten van) diversiteit binnen de organisatie met verschillende etnische/culturele achtergronden, geloofs- en levensovertuigingen, inzetbaarheid, genders en seksuele voorkeuren.

We vinden dat een diverse organisatie ons een zo optimaal mogelijk perspectief geeft op onderzoeksvragen rondom sport en bewegen. Daarom nodigen wij nadrukkelijk ook kandidaten uit om te solliciteren die hieraan een bijdrage kunnen leveren vanuit etnische/culturele/religieuze minderheden, vanuit ervaringsdeskundigheid met (chronische) ziekte/beperking of vanuit de lhbtiq+-gemeenschap.

Enthousiast geworden?

Lijkt het je leuk om als stagiair bij dit project te worden ingezet, wacht dan niet te lang met solliciteren. Reageren kan tot en met  30 november 2023 via het stageformulier op onze website, maar als wij eerder een geschikte stage-kandidaat vinden, sluiten we de vacature eerder. Voor vragen over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Mark Melman.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.