Stagiair doelgroepenzwemmen

Het Mulier Instituut zoekt een:

Stagiair doelgroepenzwemmen

 

Achtergrond

Doelgroepenzwemmen bestaat uit aquasporten, therapiezwemmen, ouder-kindzwemmen en diverse andere activiteiten. We hebben beperkt zicht op het profiel van de personen die deelnemen aan doelgroepenzwemmen in overdekte/combi-zwembaden. Bovendien is er niet veel bekend over hoe vaak ze hieraan meedoen en of ze ook aan andere zwem- of sportactiviteiten deelnemen. Daarnaast ontbreekt inzicht in wat zwemmers meenemen in hun afweging om aan doelgroepenzwemmen deel te nemen. Daarin willen we meer inzicht krijgen.

Stageopdracht

Tijdens de stage ga je de volgende vragen beantwoorden: wie zijn de doelgroepenzwemmers in de Nederlandse zwembaden? Wat zijn hun profiel- en gedragskenmerken? Wat zijn de motieven om deel te nemen aan doelgroepenzwemmen? Omdat doelgroepenzwemmen uit verschillende activiteiten bestaat, zijn extra data en kennis nodig over deze doelgroepen. Deze verzamel je via kwantitatief en kwalitatief onderzoek.

Taken die hierbij kunnen horen zijn:

 • op locatie doelgroepenzwemmers ondervragen met een kwantitatieve/kwalitatieve vragenlijst;
 • informatie opvragen bij landelijke organisaties zoals Optisport of Laco over abonnementhouders van de zwembaden;
 • de data analyseren met R en/of SPSS.

Wat vragen wij?

 • Je volgt een wo-masteropleiding in de richting van bijvoorbeeld sociologie of bewegingswetenschappen.
 • Je hebt ervaring/affiniteit met het uitvoeren van en rapporteren over verschillende soorten onderzoek (kwantitatief en kwalitatief).
 • Je hebt ervaring/affiniteit met het verwerken van datasets in R of SPSS en/of het opstellen van vragenlijsten.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling).
 • Je bent representatief en sociaal vaardig.
 • Je kunt nauwkeurig en zelfstandig werken.
 • Je weet van aanpakken en neemt initiatief.

Wat bieden wij?

 • In overleg met jou geven we de stage preciezer vorm. Daarbij houden we rekening met eventuele eisen die jouw opleiding stelt aan de stage.
 • De stage start in februari 2024 en kan, afhankelijk van de precieze vorm en het aantal uren per week, lopen tot en met juni 2024.
 • Tijdens de stageperiode ontvang je een stagevergoeding.
 • Uiteraard zorgen we ervoor dat je je stage goed kunt uitvoeren: je krijgt daarom een laptop in bruikleen.
 • We bieden een stageplek in een open, gezellige en actieve organisatie. Na(ast) de stage worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Wie zijn wij?

Het Mulier Instituut verricht sportonderzoek voor beleid en de samenleving. Opdrachtgevers zijn vooral overheden en sportorganisaties. Het instituut is gevestigd in stadion Galgenwaard in Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.mulierinstituut.nl.

Bij het Mulier Instituut vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. We streven naar een zo inclusief mogelijke werkcultuur, met oog voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting. We hechten waarde aan (het vergroten van) diversiteit binnen de organisatie met verschillende etnische/culturele achtergronden, geloofs- en levensovertuigingen, inzetbaarheid, genders en seksuele voorkeuren.

We vinden dat een diverse organisatie ons een zo optimaal mogelijk perspectief geeft op onderzoeksvragen rondom sport en bewegen. Daarom nodigen wij nadrukkelijk ook kandidaten uit om te solliciteren die hieraan een bijdrage kunnen leveren vanuit etnische/culturele/religieuze minderheden, vanuit ervaringsdeskundigheid met (chronische) ziekte/beperking of vanuit de lhbtiq+-gemeenschap .

Enthousiast geworden?

Lijkt het je leuk om als stagiair bij dit project te worden ingezet, wacht dan niet te lang met solliciteren. Reageren kan tot en met 30 november 2023 via het stageformulier op onze website, maar als wij eerder een geschikte stage-kandidaat vinden, sluiten we de vacature eerder. Voor vragen over de inhoud van de stage kun je contact opnemen met Eef Hollander of Karin Wezenberg-Hoenderkamp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.