Ervaren beleidsonderzoeker

Ben jij een nieuwsgierige en enthousiaste beleidsonderzoeker met affiniteit voor (accommodatie)beheer- en organisatievraagstukken en/of rekenkameronderzoek in de sport?  

Dan pas jij wellicht perfect in de vacature bij het Mulier Instituut voor:

Ervaren beleidsonderzoeker (0,8-1,0 fte) 

 

Wat ga je doen?

Als ervaren beleidsonderzoeker ga je aan de slag met onderzoek naar (accommodatie)beheer- en organisatievraagstukken en naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van sport(accommodatie)beleid. Je doet toegepast onderzoek voor gemeenten, provincies en rekenkamercommissies, en monitoringsonderzoek voor het ministerie van VWS.

Je bent projectleider van diverse kleine en middelgrote projecten binnen het thema beleid. Dat houdt in dat je:

 • (nieuwe) onderzoeksmethoden bepaalt;
 • toezicht houdt op de uitvoering van projecten;
 • verantwoordelijk bent voor de verslaglegging;
 • contact onderhoudt met de opdrachtgevers;
 • junior onderzoekers en stagiaires begeleidt en coacht bij het uitvoeren van dataverzamelingen;
 • samen met het projectteam de projecten zowel inhoudelijk als qua planning en budget tot een goed einde brengt;
 • bijdraagt aan de werving van nieuwe opdrachten.

Binnen het team beleid werk je op het snijvlak van sportbeleid, vastgoedbeheer en mogelijk ook inhoudelijke thema’s als zwemveiligheid en duurzaamheid. Je werkt samen met een team van onderzoekers met diverse achtergronden in onder andere bestuurs- en organisatiewetenschappen, data science en (beleids)sociologie. Binnen het team heb je veel vrijheid om je verder te ontwikkelen als specialist op één of meer thema’s binnen het brede landschap van sportbeleidsonderzoek.

Naast het projectleiderschap zijn je belangrijkste taken:

 • projectvoorstellen schrijven en acquisitie;
 • de verzamelde data analyseren en anderen hierbij begeleiden (kwantitatief en kwalitatief);
 • onderzoeksrapporten schrijven en anderen hierbij begeleiden;
 • onderzoeksresultaten communiceren/valoriseren naar de opdrachtgever en andere relevante stakeholders uit beleid en praktijk (bv. beleidsmedewerkers, leden van rekenkamercommissies, exploitanten van sportaccommodaties) via rapporten, factsheets en werksessies;
 • onderzoeksresultaten presenteren bij opdrachtgevers, in de media, in (vak)tijdschriften, op studiedagen en op (internationale) conferenties.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zijn we op zoek naar een onderzoeker met oog voor beleidsprocessen en politiek-bestuurlijke verhoudingen en affiniteit met accommodatie-gerelateerde beleidsvraagstukken. Als je ook affiniteit hebt met zwemveiligheid en/of duurzaamheid, heeft dat meerwaarde. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde academische master in de richting van bestuurs- en organisatiewetenschappen, (beleids)sociologie, politicologie of aanverwante studies;
 • minimaal vijf jaar ervaring met het ontwikkelen en zelfstandig uitvoeren van diverse onderzoeksprojecten (evaluatiestudies, literatuurstudies, monitoring e.d.);
 • ruime ervaring met beleidsonderzoek;
 • ruime ervaring met en enthousiasme voor kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden;
 • zicht op nieuwe en innovatieve methoden voor beleidsevaluaties en beleidsonderzoek;
 • een netwerk in het beleidslandschap van sport en bewegen;
 • goede communicatie- en presentatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
 • ondernemend vermogen;
 • een positief-kritische houding;
 • een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

We bieden een interessante baan in een open en actieve organisatie. Je kunt deels vanuit huis werken en deels vanuit ons mooie, recent verbouwde kantoor met uitzicht op het veld van de Galgenwaard. Na(ast) het werk organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor alle medewerkers. Uiteraard zorgen we ervoor dat je je werk goed kunt doen: je krijgt daarom een laptop en mobiele telefoon in bruikleen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, zoals het volgen van opleidingen en trainingen.

Het Mulier Instituut kent een 37,5-urige werkweek en een eigen arbeidsvoorwaardenregeling met onder andere een volledige reiskostenvergoeding, thuiswerkregeling en een tijd-voor-tijd- en verlofspaarregeling. Wij hanteren de salarisschalen van de CAO Nederlandse Universiteiten. De functie van ervaren beleidsonderzoeker wordt, afhankelijk van ervaring, ingeschaald in schaal 10 tot en met 12 (€2.960-€6.181) In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging.

Wie zijn wij?

Het Mulier Instituut verricht sportonderzoek voor beleid en de samenleving. Opdrachtgevers zijn vooral maatschappelijke organisaties, overheden en sportorganisaties. Bij ons instituut werken zo’n 70 collega’s met een passie voor sport, bewegen en gezondheid. Binnen onze organisatie is de voertaal Nederlands. Kijk voor meer informatie op mulierinstituut.nl.

Bij het Mulier Instituut streven wij naar een inclusieve werkomgeving. Deze vacature staat open voor iedere sollicitant die zich herkent in het profiel van ervaren beleidsonderzoeker, maar wij verwelkomen graag met nadruk kandidaten die met hun achtergrond en ervaring een bijdrage kunnen leveren aan de diversiteit binnen onze organisatie, met inbegrip van doelgroepen uit de Participatiewet. 

Enthousiast geworden?

Heb je belangstelling voor deze functie? Upload dan je curriculum vitae en motivatiebrief (gericht aan Remco Hoekman, directeur-bestuurder) via het sollicitatieformulier op onze website. De ingekomen sollicitaties behandelen we zo spoedig mogelijk na binnenkomst. We sluiten de vacature zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Voor vragen over de functie kun je terecht bij Johan Steenbergen.