Vidar Stevens

Sinds zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Antwerpen is Vidar geïnteresseerd in governance- en duurzaamheidsvraagstukken in de sport.

Hij is een van de initiatiefnemers van het Internationale Onderzoeksnetwerk rondom Geweld en Integriteit in de Sport (IRNOVIS). Daarnaast is hij onderdeel van het WOG FWO ‘Geweld en Integriteit in de Sport’ project waarbij verschillende landenteams kijken naar misbruik in de sport en welke rol de overheid in de preventie hiervan kan spelen. Het proefschrift van Vidar werd in 2019 uitgeroepen als een van de drie beste Bestuurskunde proefschriften van Nederland en Vlaanderen. Binnen het Mulier Instituut is Vidar betrokken bij de onderzoekslijnen duurzame sportinfrastructuur en positieve sportcultuur.

Naast zijn werk bij het Mulier Instituut, vervult Vidar in zijn vrije tijd een politieke rol bij Gemeente Capelle aan den IJssel. Verder is hij vaak te vinden bij thuiswedstrijden van Excelsior op de Rob Albers tribune, en gaat hij graag fitnessen, zwemmen en wandklimmen.