Rins van Kouwen

Rins van Kouwen MSc.

Communicatie en voorlichting

r.vankouwen@mulierinstituut.nl 030-7210231

Dankzij zijn ervaring in zowel de traditionele als nieuwe media, voelt Rins zich meer dan thuis in het huidige medialandschap dat constant verandert.

Als eindredacteur heeft Rins alle publicaties van het Mulier Instituut gelezen. Van vuistdikke rapportages tot de scherpe columns van onderzoekers. Als persvoorlichter van het MI zorgt hij voor zichtbaarheid van het MI in het nieuws, en geeft hij zijn collega’s op dit vlak advies. Daarnaast geeft hij trainingen in sociale media en creatief schrijven.

Naast dat Rins zorgt dat het Mulier Instituut op verschillende mediafronten zichtbaar is, loopt hij graag voorop in nieuwe ontwikkelingen om de omvangrijke data van het MI toegankelijk en creatief te presenteren, bijvoorbeeld via infographics en interactieve websheets.

Rins studeerde journalistiek in Utrecht en communicatiewetenschap in Amsterdam en vulde dit aan met een master internationaal sportmanagement aan het Johan Cruyff Institute. Bij het Mulier Instituut is Rins verantwoordelijk voor de communicatie en voorlichting.

Rins liep ooit op zijn laatste benen de marathon van New York uit, genoot in Melbourne toen hij Roger Federer de finale van de Australian Open zag winnen en zag in de ArenA vol ongeloof hoe Oranje tijdens de halve finale van Euro2000 tegen Italië vijf penalty’s miste.

Publicaties