Remko van den Dool

Remko doet onderzoek naar sportdeelname en de motieven en belemmeringen om te sporten en bewegen. Daarnaast vormt hij als methodoloog het onderzoeksgeweten van het Mulier Instituut.

Remko is In 1987 afgestudeerd als sociaal psycholoog aan de Universiteit van Leiden. Als onderzoeker heeft hij gepubliceerd over sportdeelnametrends, belemmeringen om te sporten en bewegen en de aansluiting van de behoefte van sporters bij het sportaanbod. Maar ook over onderwerpen die verder van sportdeelname afliggen, zoals sportgeluk en de sportuitgaven van gemeenten brengt hij publicaties uit.

Als methodoloog is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de onderzoeksinstrumenten en statistische analyses bij het Mulier Instituut. Daarnaast beheert hij algemene (sport)databestanden en houdt nieuwe ontwikkelingen bij zoals de waarde van big data voor sportonderzoek.

De actieve sport kent Remko via de vele honderden kilometers die hij in zijn leven wandelend en hardlopend heeft afgelegd. Daarnaast beoefent hij wekelijks badminton.

Publicaties

Meer publicaties