Drie op de tien Nederlanders van plan Nederland op EK vrouwenvoetbal te volgen

Drie op de tien Nederlanders (28%) verwacht de wedstrijden van Nederland tijdens het EK vrouwenvoetbal via de media te volgen. Hoewel 60 procent van de Nederlanders het positief vindt dat Nederland gastland is van het EK, verwachten evenveel mensen deze zomer het EK niet te volgen.

Het EK vrouwenvoetbal begint zondag in Utrecht met de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede.

Met 65.000 extra meisjes en vrouwen kende de KNVB tussen 2005 en 2015 de sterkste groei onder vrouwelijke leden van alle bonden. Onder meisjes is voetbal de derde clubsport (96.493 leden), onder vrouwen de zesde sport (56.508 leden). Van alle Nederlandse vrouwen (12-65 jaar) voetbalt 2 procent wekelijks. Nederland is qua deelname aan vrouwenvoetbal het derde land van Europa, maar het zesde Europese land op de FIFA-ranking.

De drie groepswedstrijden van Nederland op het EK vrouwenvoetbal zijn uitverkocht. Het laatste EK in Zweden trok in totaal 216.888 toeschouwers, gemiddeld 8.676 per wedstrijd.

Klik hier voor een infographic met meer cijfers over vrouwenvoetbal en het EK in Nederland.

Nederland gastland EK vrouwenvoetbal

Meer weten? Bekijk hier de laatste rapportages van het Mulier Instituut over vrouwenvoetbal, in het kader van het meerjarig onderzoeksproject (2013-2016) Van voetbalvrouwen naar vrouwenvoetbal: een interdisciplinair onderzoek naar de maatschappelijke impact van meidenvoetbal in Nederland van Martine Prange (Universiteit Leiden) en Martijn Oosterbaan (Universiteit Utrecht) binnen het NWO onderzoeksprogramma Sport.

Neem voor meer informatie contact op met Agnes Elling