Behoefte aan training bij integrale aanpak overgewicht jongeren

Leden van het EPODE International Network (EIN) zouden graag een nieuw leercentrum willen. In deze EPODE Academy leren zij vaardigheden die ze nodig hebben bij het uitvoeren van een integrale aanpak om overgewicht bij jongeren te voorkomen.

Dit blijkt uit het onderzoek dat door het Mulier Instituut in opdracht van EIN is uitgevoerd. EIN is een netwerk van organisaties die met behulp van een integrale aanpak wereldwijd aan een gezond gewicht van kinderen werken. Vanuit Nederland is Jongeren Op Gezond Gewicht bij dit internationale netwerk aangesloten.

Aan de leden van het netwerk is gevraagd wat de wensen en behoeften zijn voor de nieuw te ontwikkelen EPODE Academy. Alle vormen van training en support die op dit moment door EIN worden aangeboden, zoals workshops op het EPODE Obesity Forum, worden door de leden (zeer) nuttig en belangrijk gevonden. Ruim de helft van de leden geeft aan dat binnen hun programma geen trainingsbudget is. Het is voor EPODE de uitdaging om de EPODE Academy aan de wensen van de leden te laten voldoen en tegen een zo laag mogelijke kostprijs te ontwikkelen.

Klik hier voor het onderzoek ‘Developing the EPODE academy. The needs and wishes of the members of the EIN’ (pdf, Engels).

Neem voor meer informatie contact op met: Dorine Collard.