Gegevens uit Bibliotheek

Behoefte aan overdekt zwemwater in Enschede.

auteur(s):
Breedveld, K., Werff, H. van der, Floor, C.
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2016
collatie:
35 p. bijl.
documenten:

Behoefte aan overdekt zwemwater in Enschede

samenvatting:

De gemeente Enschede wenst inzicht in de vraag of de huidige hoeveelheid overdekt zwemwater in 2030 nog volstaat. De volgende vragen waren leidend in het onderzoek.

  1. Wat is de huidige en toekomstige (2020, 2025 en 2030) vraag naar overdekt zwemwater voor zwemlesaanbieders, zwemverenigingen en recreatief gebruik in de gemeente Enschede?
  2. Waar zijn per overdekt zwembad in de gemeente Enschede de betreffende bezoekers woonachtig, en hoe ver reizen zij gemiddeld naar het zwembad?
  3. Wat is, op basis van vergelijkbare gemeenten met Enschede en buurgemeenten van Enschede, een minimaal benodigd verzorgingsgebied dan wel regionaal draagvlak voor overdekte zwembaden?
  4. Welke zwembadconfiguratie voorziet in de actuele en toekomstige behoefte aan overdekte zwemvoorzieningen in de gemeente Enschede?

Voor het onderzoek zijn diverse lokale en nationale bronnen gebruikt, waaronder vragenlijsten onder ruim 600 bezoekers, interviews met diverse stakeholders en gegevens afkomstig van de gemeente en van de NV Enschede zwembaden. De resultaten worden in deze rapportage gepresenteerd. Samenvattend concluderen de onderzoekers dat Enschede over voldoende overdekt zwemwater beschikt richting 2030, maar ook niet over teveel zwemwater.

organisatie
plaatsingkenmerk
status
Mulier instituut
RUIM-TB-0018
Beschikbaar
Mulier instituut
BIEB-406
Wordt niet uitgeleend