Gegevens uit Bibliotheek

Tennisbanen in Nederland. Een onderzoek naar de voorkeuren van de KNLTB-leden voor de verschillende tennisbanen in Nederland.

auteur(s):
Bakker, S., Poel, H. van der
plaats:
Utrecht
uitgever:
Mulier Instituut
jaar:
2013
collatie:
41 p. fig. tab.
documenten:

Tennisbanen in Nederland : een onderzoek naar de voorkeuren van de KNLTB-leden voor de verschillende tennisbanen in Nederland

samenvatting:

De Koninklijke Nederlandse Tennisbond (KNLTB) heeft het Mulier Instituut opdracht gegeven onderzoek te doen naar de meningen over, ervaringen met en wensen voor de verschillende baansoorten in Nederland. Deze rapportage geeft de resultaten weer van dit onderzoek. Tennisbanen in Nederland kunnen worden ingedeeld in vier categorieën: (1) gravelbanen: gravel, gravelplus; (2) gravelachtige banen: Canada Tenn, French Court, Tennisforce; (3) hardcourtbanen: beton, Recaflex, Kushion Kourt, Tennisfloor Pro, Plexipave; (4) zandkunstgrasbanen en met rood zand ingestrooide zandkunstgrasbanen (bijvoorbeeld Smashcourt, TennisProvision etc.). Deze verschillende baansoorten hebben allemaal hun specifieke sport- en speltechnische aspecten. In dit onderzoek komt aan bod in hoeverre de KNLTB leden deze aspecten onbelangrijk/belangrijk vinden en in hoeverre zij over deze aspecten ontevreden/tevreden zijn. Daarnaast wordt aan de KNLTB leden gevraagd een eindcijfer (0-10) te geven per baansoort waarop hij/zij heeft gespeeld. Het tweede onderdeel van het onderzoek gaat over de mening en ervaringen van de leden met de verschillende soorten buitenbanen tijdens de competitie en toernooien.

organisatie
plaatsingkenmerk
status
Mulier instituut
RUIM-TB-0001
Beschikbaar
Mulier instituut
BIEB-331
Wordt niet uitgeleend