Mulier Kennisbank

Als onderdeel van zijn publieke taken beheert het Mulier Instituut een semi openbare bibliotheek met een focus op sportonderzoek en -beleid. De bibliotheek maakt deel uit van de Kennisbank Sport en Bewegen. Het instituut is graag bereid studenten en onderzoekers die sportonderzoek doen, op afspraak inzage te geven in de collectie van publicaties.

Publicaties worden niet uitgeleend. Wanneer u titels wilt raadplegen in de bibliotheek, dient u hiervoor een afspraak te maken via het office management. Vermeld bij het maken van een afspraak altijd de plaatsingscodes en titels van de publicaties die u wilt inzien. Daarvoor kunt u de zoekfunctie van onze online catalogus raadplegen. Let op: sommige publicaties zijn slechts bij één van de samenwerkingspartners (Kenniscentrum Sport, KVLO, Nationale Raad Zwemveiligheid, VSG) verkrijgbaar (voor het plaatsingskenmerk staat dan bij organisatie de naam van de betreffende organisatie weergegeven). Indien u dergelijke publicaties wilt inzien kunt u contact opnemen met de betreffende organisatie.

Voor studenten en onderzoekers geldt dat we na afronding van het onderzoek graag een exemplaar van het rapport ontvangen om onze collectie op peil te houden. Ook anderen die hun sportgerelateerde publicaties in onze collectie opgenomen willen zien, kunnen de publicaties sturen naar het postadres dat hier rechts is weergegeven.

Het Mulier Instituut is altijd geïnteresseerd in publicaties van andere organisaties. Recentelijk heeft het instituut een aantal collecties overgenomen, bijvoorbeeld van het toenmalige Kenniscentrum Recreatie, van VWS en SCP. Heeft u of uw organisatie geen plaats meer voor uw collectie; neem dan contact op via het secretariaat of 030-7210 220. Het instituut neemt uw collectie graag over.