Voor iedereen een app?

Het Mulier Instituut is kennispartner van ‘Voor iedereen een app?’, een SIA-RAAK project wat is geïnitieerd door het lectoraat Move to Be van de Fontys Sporthogeschool. Doelstelling van dit project is bepalen welke sportapp past bij welk type gebruiker. Deze match wordt gemaakt op basis van doelstellingen en wensen van de gebruiker op het vlak van sport- en beweegstimulering, trainingsbegeleiding, gezondheidsbevordering, community building en monitoring. Klik hier voor aanvullende projectinformatie.

Als onderdeel van dit project heeft het Mulier Instituut in februari 2017 een websheet uitgebracht: ‘Apps en devices. Het gebruik van elektronische hulpmiddelen bij sport en bewegen’. Dit websheet is gebaseerd op een bevolkingsonderzoek naar het gebruik. Klik hier om naar het websheet te gaan.

In februari 2018 verscheen het factsheet ‘Verkenning betekenis van apps voor sportverenigingen en –evenementen. Gebruik en houding van vertegenwoordigers van sportverenigingen, informele groepen en breedtesportevenementen ten aanzien van hardloop-, wandel- en fietsapps’. Klik hier om het factsheet te downloaden (pdf).