Martijn van Eck MSc

Onderzoeker

Mulier Instituut

m.vaneck@mulierinstituut.nl

030-7210239

CV

Martijn (1974) is in 2002 afgestudeerd als planoloog en bedrijfskundige op respectievelijk het Van Hall Instituut en de Universiteit van Greenwich. Martijn is na zijn opleiding de ingenieurs- en advieswereld ingedoken, waar hij in 15 jaar tijd gewerkt heeft voor meerdere grote adviesbureaus. Hij heeft als adviseur veel ervaring opgedaan met milieu-ruimtevraagstukken ten behoeve van de realisatie van gebiedsontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld voor windparken, woningbouw, natuurontwikkeling en sportcomplexen. Zo werkte hij aan haalbaarheidsstudies, integrale (milieu)effectstudies en ruimtelijke plannen. Daarnaast heeft hij zich bezig gehouden met ruimtelijke inrichtingsprojecten en duurzaamheidsvraagstukken. Martijn heeft veel ervaring als projectleider.

Naast leefomgeving is sport voor Martijn een belangrijke drijfveer. Om die reden heeft hij zijn koers verlegd en in 2014 de opleiding voor Master in Sportmanagement aan het Johan Cruijff Instituut afgerond. De wens om ‘ruimte’ te combineren met ‘sport’ is in vervulling gegaan door te werken aan ruimte- en sportvraagstukken in dienst van het Mulier Instituut. Martijn heeft de ruimtelijke kant van de sport dan ook als speerpunt. Met de komst van de nieuwe Omgevingswet richt hij zich op vraagstukken op het gebied van de beweegvriendelijke omgeving en de relatie tussen de ruimte(lijke inrichting) en sport en bewegen. Daarnaast zet hij zich in op het gebied van duurzaamheid in het sport(accommodatie)beleid en neemt hij de rol aan van projectleider.

Martijn is een enthousiaste en energieke kracht en heeft de natuurlijke aanleg om contact te leggen en te onderhouden met opdrachtgevers. Hij heeft een grote drive om resultaat te boeken. “Het mooiste compliment dat je kan krijgen is dat een opdrachtgever het eindresultaat beter vindt dan van tevoren gedacht.”

En verder ...

Martijn heeft een enorm sporthart en is in zijn vrije tijd dan ook veel met sport bezig. Hij beoefent al 20 jaar triatlon en loopt veelvuldig hard, zwemt lange afstanden en doet in deze disciplines geregeld mee aan een wedstrijd. In de winter zit hij tevens veelvuldig op de mountainbike en beoefent hij de langlaufsport (skating). Hij volgt de sportwereld op de voet en bezoekt graag sportevenementen.

Als vader van twee kids staat hij elke zaterdag met veel plezier langs de lijn van het voetbalveld. Verder trekt hij er met zijn gezin graag op uit om te genieten van de natuur, een wedstrijd van Ajax of van een andersoortig (sport)evenement.

Publicaties