drs. Saskia de Groot-Nuijten

Office manager

Mulier Instituut

s.degroot@mulierinstituut.nl

030-7210230

CV

Saskia de Groot (1978) werkt sinds 2000 bij het Mulier Instituut en vervulde diverse functies binnen de organisatie, eerst als onderzoeker, later binnen het office management en de communicatie. Als office manager is zij voor veel bezoekers en collega's het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers binnen het office management (secretarieel, facilitair, financiën, personeelszaken en communicatie), zorgt voor een goede bedrijfsvoering en projectadministratie, en ondersteunt en adviseert de directie en raad van toezicht van het instituut. Ze neemt deel aan het directieoverleg en is vanuit het office management betrokken bij de leiding van het instituut. Daarnaast voert ze het secretariaat van de Boymansprijs.
Tussen 2013 en 2015 was ze bovendien verantwoordelijk voor de projecten die te maken hadden met het verspreiden van de verzamelde sportwetenschappelijke kennis binnen het instituut. Zo organiseerde zij het EASS congres dat in 2014 in Utrecht werd gehouden. Haar ervaring die ze opdeed bij het organiseren van eerdere bijeenkomsten van het instituut kwam hierbij goed van pas. Zo was ze medeorganisator van de eerste editie van de Dag van het sportonderzoek (2010) en organiseerde ze onder andere het internationale congres voor sportsociologen (2009), twee edities van het sportfilm- en documentairefestival (2005, 2008) en het jubileumcongres Sport: betekenis & beleving (2007). Ook de organisatie van de Mulier debatten neemt ze voor haar rekening.
Saskia studeerde vrijetijdwetenschappen aan de UvT en daarvoor vrijetijdskunde aan de NHTV.

En verder...

Saskia begon haar eigen actieve sportcarrière op 4-jarige leeftijd met jazzballet en turnen, later gevolgd door volleybal. Inmiddels speelt Saskia al ruim 15 jaar met veel plezier volleybal bij een recreantenclub in Den Bosch. In haar vrijetijd trekt ze er graag met haar man en twee kinderen op uit. Als het lekker weer is, stappen zij op de fiets om de omgeving van Den Dungen te verkennen of maken ze een wandeling door de mooie omgeving. Verder vindt ze het leuk om te reizen, concerten en festivals te bezoeken, en om te fotograferen.

btn_myprofile_160x33

Publicaties