drs. Remko van den Dool

Senior onderzoeker

Mulier Instituut

r.vandendool@mulierinstituut.nl

030-7210229

CV

Remko van den Dool (1964) is na zijn middelbare school gestart met de studie sociale psychologie aan de Universiteit Leiden. Na afronding van deze studie werkte hij een aantal jaar aan de Universiteit Utrecht waar hij ordeproblemen bij docenten onderzocht. Vervolgens werkte hij langere tijd bij de onderzoeksbureaus Intomart (tegenwoordig GFK) en MarketResponse (tegenwoordig SmartAgent MarketResponse). Daar voerde hij vooral grootschalige onderzoeken uit naar onder meer veiligheidsbeleving en diverse aspecten rond arbeid. Tussendoor werkte hij als onderzoeker bij De Lotto en in de zorgsector. Tot slot heeft hij enige tijd als consultant bij Spss gewerkt.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich steeds meer ontwikkeld tot onderzoeker pur sang. Hij heeft veel ervaring met complexe steekproeven, wegingen, onderzoeksdesigns, statistische analyses en toegankelijke rapportages. Hij is vooral bekend met onderzoek via internet, face-to-face enquêtes en schriftelijke vragenlijsten. Bij het Mulier Instituut houdt hij zich vooral bezig met onderzoek naar sportdeelname en naar de belemmeringen hiervoor. Daarnaast is hij actief op velden zoals sportfinanciën en bevolkingsonderzoek onder sporters.

En verder...

De actieve sport kent Remko via de vele honderden kilometers die hij in zijn leven wandelend en hardlopend heeft afgelegd. Daarnaast houdt hij zich elke week met badminton bezig, af en toe skiet hij.

Publicaties