drs. Paul Hover

Senior onderzoeker

Mulier Instituut

p.hover@mulierinstituut.nl

030-7210234

CV

Paul Hover is senior onderzoeker bij het Mulier Instituut en coördinator van The Netherlands Olympic Study Network. Marketing, management en economie vormen zijn aandachtgebieden. In de zeven jaar dat hij bij het Mulier Instituut werkt heeft hij wetenschappelijke en commerciële onderzoeksprojecten geleid, met name op het gebied van sportevenementen(beleid), de Olympische en Paralympische Spelen, fitness, wielrennen, hardlopen en atletiek. Het ministerie van VWS, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Den Haag, Olympisch Vuur 2028, Eiffel, KNLTB en Dura Vermeer behoren tot de opdrachtgevers.

Paul voerde de redactie over boeken, schreef boekhoofdstukken en rapporten en presenteert met regelmaat tijdens internationale wetenschappelijke congressen. Hij studeerde Sport, Economie en Communicatie en rondde een verkorte opleiding Vrijetijdwetenschappen af. Ook studeerde hij aan de University of Technology in Sydney. Paul is lid van de Businessclub Vrienden van Speco, Ludens (netwerk van vrijetijdwetenschappers) en de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP).

En verder...

Paul woont samen met zijn vrouw en twee zoontjes in het Brabantse Nuenen en hij mag zich graag uitleven op zijn mountainbike. Door sporten voelt hij zich optimaal in balans. Zijn levensmotto? Wat van je uitgaat, komt bij je terug!

btn_myprofile_160x33

Publicaties