dr. Jo Lucassen

Senior onderzoeker

Mulier Instituut

j.m.h.lucassen@mulierinstituut.nl

030-7210223

CV

Jo Lucassen (1956) is bewegingswetenschapper (Vrije Universiteit Amsterdam) en organisatieadviseur en sinds 2002 als senior onderzoeker en als manager actief bij het Mulier Instituut. Hij werkte eerder als programmacoördinator en senior beleidsadviseur bij NOC*NSF en het Ministerie van VWS en als onderzoeker voor de NFWS, Vrije Universiteit Amsterdam en het Ministerie van CRM. Hij heeft ervaring als cursusontwikkelaar en is regelmatig actief als gastdocent en spreker bij opleidingen en (wetenschappelijke) congressen. Vanuit het Mulier Instituut is hij sinds 2013 gedetacheerd bij de KVLO als kennismanager.

Jo heeft zich als onderzoeker, adviseur en programmamanager met een breed scala van beleidsonderwerpen bezig gehouden, waaronder bewegingsonderwijs, jeugdsport, sportopleidingen en professionalisering, sportorganisaties en infrastructuur (SPIN), kwaliteitsmanagement en veilig sportklimaat. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit Tilburg op een proefschrift over assessment van competenties voor trainer/coaches in de sport onder de titel Excellente trainer/coaches voor excellente sport.

En verder...

Jo is recreatief sporter en was actief als vrijwilliger in gymnastiek, volleybal en tennis en als bestuurslid van de gymnastiekclub SV Odijk en omnivereniging SV Odijk. Momenteel doet hij aan lopen en fitness en besteedt hij veel vrije tijd aan kunsten, zowel uitvoerend (zang, beeldende kunst) als bestuurlijk (Liefdesliederenkoor Oosterbeek, Stichting Art by Empee).

View Jo Lucassen's profile on LinkedIn

Publicaties