dr. ir. Hugo van der Poel

Mulier Instituut

h.vanderpoel@mulierinstituut.nl

030-7210250

Hugo van der Poel (1956) studeerde sociologie en planologie aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf 1982 werkte hij bij de opleiding Vrijetijdwetenschappen van de Universiteit van Tilburg, de laatste jaren als opleidingsdirecteur. Daarnaast was hij vanaf 2005 lector Vrijetijd- en Sportmanagement aan NHTV Breda. Zowel in onderwijs als onderzoek richtte Hugo zijn aandacht meer en meer op sport, als coördinator van de specialisatie Sport- en Lichaamscultuur binnen de opleiding Vrijetijdwetenschappen. In 2002 was hij een van de medeoprichters van het Mulier Instituut. Hij zat in het bestuur tot hij begin 2012 actief werd als directeur bij het Mulier Instituut.

 Aandachtsgebieden

Binnen de directie is Hugo verantwoordelijk voor personeel, organisatie en kwaliteit. Inhoudelijk richten zijn onderzoek en publicaties zich vooral op theorie, beleid, ruimte en accommodaties op het gebied van sport. Hij is projectleider van het NWO-programmma Sportvoorzieningen en sportdeelname en de AccommodatieMonitor. Daarnaast is hij onder meer lid van de Erkenningscommissie Sport & Bewegen, VSG Werkgroep Sport en Maatschappij en de Raad van Advies van Fontys Sporthogeschool te Eindhoven.

En verder..

Hugo is bestuurslid bij de Stichting Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam en was tot voorjaar 2015 voorzitter van een omni-vereniging, waar hij nu weer minimaal twee keer per week kan tennissen. Om de beweegnorm te halen doet hij verder aan wandelen en fietsen.

Klik hier voor de columns van Hugo in Sport & Gemeenten en klik hier voor zijn bijdragen voor Sportexpert

Publicaties