FAQ

Algemeen

Waar kan ik informatie zoeken op de website?

Als u op de (nieuwe) website iets niet kunt vinden, kunt u gebruik maken van de zoekfunctie, rechtsboven in de paarse balk. Mocht u de informatie dan nog steeds niet kunnen vinden, kunt u contact opnemen met het Mulier Instituut via het office management (per mail of telefonisch via 030-7210 220) of rechtstreeks via een van de medewerkers.

Wat doet het Mulier Instituut?

Meer informatie over het ontstaan en de oprichting van het Mulier Instituut kunt u vinden onder 'Organisatie' en dan 'Over Mulier Instituut'.

Wie was Pim Mulier?

W.J.H. (Pim) Mulier (1865-1954) kan worden beschouwd als de aartsvader van de Nederlandse sport. Hij richtte de eerste Nederlandse voetbal-, hockey- en bandyclub op, was één van de initiatiefnemers van de Elfstedentocht en de Nijmeegse Vierdaagse en stond aan de basis van de oprichting van de atletiekunie (KNAU), de voetbalbond (KNVB) en de internationale schaatsunie (ISU). Meer over Pim Mulier is te lezen in de in 2015 verschenen biografie van de hand van Daniel Rewijk, die op deze biografie promoveerde.

Contact en route

Hoe kan ik contact opnemen met het Mulier Instituut?

U kunt contact opnemen met het office management door een mail te sturen naar Info of te bellen met 030-7210 220.

Hoe kom ik bij het Mulier Instituut met de auto / fiets / het openbaar vervoer?

Links onderaan deze pagina kunt u de routebeschrijving naar het Mulier Instituut vinden per auto, fiets en openbaar vervoer.

Ik wil iets opsturen naar het Mulier Instituut. Naar welk adres kan ik dit doen?

Om iets op te sturen naar het Mulier Instituut kan gebruik worden gemaakt van de postbus. De gegevens hiervan zijn te vinden bij 'Adresgegevens'.

Waar is het Mulier Instituut gevestigd?

Het Mulier Instituut is sinds oktober 2011 gevestigd in Utrecht, in stadion Galgenwaard. Voor adresgegevens, klik hier.

Media

Ik heb onlangs een artikel / interview gelezen / gehoord / gezien met een Mulier-medewerker. Waar staat dit op de website?

De mediaberichten waarin het Mulier Instituut wordt genoemd, staan verzameld onder 'Media/opinie'.

Waar kan ik de columns van medewerkers terugvinden?

De columns en blogs in Sport & Strategie (Koen Breedveld, Sven Bakker, David Romijn), Sport & Gemeenten (Hugo van der Poel), Sportaccom (Remco Hoekman), Sportnext (Sven Bakker, Paul Hover), F!tmagazine (Paul Hover) en Sport, Bestuur & Management (Janine van Kalmthout) zijn terug te vinden op de pagina 'Opinie'.

Projecten

Bij wie kan ik terecht voor meer informatie over een project?

Onder het kopje ‘Projecten’ zijn de verschillende projecten te vinden die door het Mulier Instituut worden uitgevoerd. Door op een project te klikken komt rechts in beeld een paars vierkant waarin de opdrachtgever en de contactpersoon vermeld. Met de contactpersoon kan contact worden opgenomen door op zijn of haar naam te klikken.

Wie zijn die opdrachtgevers waarvoor het Mulier Instituut werkt?

Het Mulier Instituut voert sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek uit voor verschillende partijen. Hierbij kan gedacht worden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, provincies en gemeenten, universiteiten, maar ook aan sportbonden en -koepels en andere sportgerelateerde organisaties. Door naar een betreffend project te gaan via het kopje 'Projecten', kan gezien worden wie de opdrachtgever is.

Zijn aanvullende analyses omtrent sportdeelname mogelijk?

Bent u op zoek naar informatie die nog niet is beschreven in een publicatie van het Mulier Instituut of het Sociaal en Cultureel Planbureau dan is een analyse van bestaande databestanden mogelijk. Het Mulier Instituut beschikt over de databestanden van grootschalige onderzoeken van het Sociaal en Cultureel Planbureau te Den Haag (AVO-onderzoeken). Tevens is het mogelijk analyses uit te laten voeren op basis van de onderzoeken van de SportersMonitor. Bij Richtlijn Sportdeelname Onderzoek (RSO) is meer informatie te vinden. Daar zijn ook voorbeeldtabellen te downloaden.

Publicaties

Hoe kan ik een publicatie inzien?

Als u een publicatie wilt inzien kunt u online het bestand downloaden (indien mogelijk) of een afspraak maken door te mailen naar het office management of te bellen met 030-7210 220.

Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van nieuwe publicaties?

Het is mogelijk op hoogte te worden gehouden van nieuwe publicaties (en ander nieuws van het Mulier Instituut) door aanmelding voor de digitale nieuwsbrief. Onder het kopje ‘Actueel’ kan naar de Nieuwsbrief worden gegaan. Daar kunt u uw gegevens invullen via Aanmelden nieuwsbrief. Wanneer een nieuwe publicatie van het Mulier Instituut verschijnt ontvangt u hierover per e-mail een nieuwsbrief.

Ik zoek een publicatie. Waar kan ik deze vinden?

Een publicatie kan gevonden worden via ‘Zoeken’. Hier kunt u via trefwoorden, auteurs, woorden in de samenvatting, etc. een publicatie zoeken. Ook is het mogelijk een selectie te maken van publicaties uit een bepaald jaar of een reeks van jaren.

Waar vind ik een overzicht van de meest recente artikelen en boeken van het Mulier Instituut?

Onder ‘Publicaties’ is een lijst van verschenen publicaties per jaar te vinden.

Sponsoring

Hoe kan ik een onderzoeker benaderen voor een lezing?

Het benaderen van een onderzoeker voor een lezing kan via het indienen van een schriftelijk verzoek bij de betreffende onderzoeker. Meer informatie over de onderzoekers van het Mulier Instituut kan worden gevonden bij 'Medewerkers'. Klik hier voor de adresgegevens van het Mulier Instituut.

Ik zou het Mulier Instituut graag benaderen voor sponsoring. Kom ik hiervoor in aanmerking?

Het sponsorbeleid van het Mulier Instituut is uitsluitend gericht op activiteiten en doelgroepen die een duidelijke relatie hebben met het eigen werkterrein, namelijk dat van het sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek. Meestal wordt dit vorm gegeven in een lezing van één van onze onderzoekers. Neem voor sponsorverzoeken contact op met het office management.

Werken bij

Hoe kan ik solliciteren bij het Mulier Instituut?

Onder 'Werken bij' is meer informatie over werken bij het Mulier Instituut te vinden. Wanneer u een open sollicitatie wilt sturen, vul dan het sollicitatieformulier in. Voor stageverzoeken is een stageformulier beschikbaar.

Ik zou graag stage willen lopen bij het Mulier Instituut. Waar kan ik hier meer informatie over vinden?

Onder 'Stages' is meer informatie over stages bij het Mulier Instituut te vinden. Tevens is hier een stageformulier vinden waarin gegevens en wensen ten aanzien van de stage ingevoerd kunnen worden.

Waar kan ik vacatures bij het Mulier Instituut vinden?

De vacatures van het Mulier Instituut zijn te vinden onder 'Vacatures'. Uiteraard is het ook mogelijk een open sollicitatie te sturen.