Naar Nieuwsoverzicht

Wedstrijdvelden voor voetbal en hockey nodig in Ede

24/08/2017

In de gemeente Ede zijn op termijn drie extra wedstrijdvelden nodig voor voetbal en twee wedstrijdvelden voor hockey. Voor de binnensport is een cijfermatig tekort van drie sporthallen terwijl dit in de praktijk lijkt mee te vallen. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport Ruimte voor sport in Ede. Het rapport diende als basis voor het Accommodatieplan Buitensport 2017-2020 dat op 15 juni 2017 door de gemeenteraad van de gemeente Ede werd goedgekeurd.

Buitensport

Drie van de negen voetbalverenigingen in de gemeente Ede hebben een veldentekort om wedstrijden op te spelen. Tegelijkertijd hebben deze verenigingen wel (ruim) voldoende trainingscapaciteit. Dit komt doordat in de gemeente Ede niet tot nauwelijks op zondag wordt gevoetbald. De druk ligt hiermee volledig op zaterdag. De trainingen zijn goed over doordeweekse dagen te verdelen.

Voor hockey geldt een tekort van afgerond twee wedstrijdvelden met de verwachting dat dit in de toekomst verder oploopt. De overige buitensporten hebben geen ruimtetekort. Wel zijn voor de accommodaties van atletiek (overkapping, berging) en honk- en softbal (verlichting, veldindeling) aanvullende voorzieningen benodigd.

Binnensport

Voor de binnensportcapaciteit geldt dat de gemeente Ede een tekort heeft van twee tot vier sporthallen. De bezettingsanalyse van de binnensportaccommodaties laat echter zien dat een deel van de oplossing van dit tekort een meer effectieve verdeling van huurtijden is. Daarnaast kunnen eveneens drie niet-gemeentelijke hallen ondersteunend zijn bij het bieden van ruimte aan de binnensport.

De gebruikers (onderwijs en verenigingen) van binnensportaccommodaties zijn tevreden over de faciliteiten en de beschikbaarheid ervan. De materialen en de indeling van het verhuurschema vinden zij voor verbetering vatbaar.

Klik hier voor het rapport ‘Ruimte voor sport in Ede’ (pdf).

Neem voor meer informatie contact op met David Romijn.