Naar Nieuwsoverzicht

Vernieuwd Jaarboek Sport aangeboden tijdens eerste Sport College Tour

27/09/2017

Met de uitreiking van het eerste exemplaar van het vernieuwde Jaarboek Sport & Strategie is bij Hogeschool Inholland in Haarlem de eerste Sport College Tour afgetrapt. Ter gelegenheid van de lancering van het Jaarboek discussieerden vierdejaars studenten van de opleiding Sportkunde in Haarlem met een panel van deskundigen over thema’s als de nieuwe beweegrichtlijnen, sport & maatschappij en gehandicaptensport.

De eerste exemplaren van het nieuwe Jaarboek Sport & Strategie 2016-2017 werden aangeboden aan Jet de Ranitz, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Inholland, en aan Merijn Snoek, wethouder Sport van de gemeente Haarlem.

Make-over Jaarboek Sport & Strategie

Dit zestiende Jaarboek Sport, uitgegeven door Arko Sports Media, is volledig vernieuwd. De leesbaarheid is verbeterd en meer geschikt gemaakt voor inzet in het onderwijs. Aan de overzichtelijke hoofdstukken zijn per thema tabellen en infographics als ‘facts & figures’ toegevoegd. Bij elk thema wordt in het kort een blik op beleidsmatige veranderingen gegeven. Tevens zijn tussen de hoofdstukken door mooie praktijkverhalen opgenomen.

Paneldiscussie

De aankomende leefstijlcoach, sportmanager, buurtsportcoach of beleidsmedewerker bij een sportbond denkt na over allerlei thema’s, zo bleek uit de discussie die na de uitreiking van het Jaarboek met de studenten van Hogeschool Inholland ontstond. Het panel met lector Kracht van Sport Marije Deutekom, Merijn Snoek, wethouder Sport gemeente Haarlem, en onderzoeker Jo Lucassen van het Mulier Instituut bracht al hun kennis en ervaring in om te reageren op stellingen tijdens deze eerste Sport College Tour.

De onderwerpen die aan bod kwamen: hoe zorg je ervoor dat de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht, hoe kunnen mensen met een beperking kiezen uit geschikt sportaanbod en hoe zorg je ervoor dat je voldoende vrijwilligers bij je sportvereniging houdt. De uitkomsten van (toegepast) sportonderzoek kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in deze vraagstukken.

Bestellen

Het Jaarboek Sport is een samenwerking van Arko Sports Media met twee instituten. Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport staan beiden borg voor de inhoud van de hoofdstukken. Arko zorgde voor de opmaak met fraaie infographics en tabellen.

Klik hier om het Jaarboek Sport en Stategie 2016-2017, beleid en onderzoek te bestellen.