Naar Nieuwsoverzicht

Sportaccommodaties Capelle aan den IJssel: veelgebruikt en goed gewaardeerd

20/06/2017

Vier op de vijf gebruikers is tevreden over de binnensportaccommodaties van Capelle aan den IJssel. Slechts 7 procent vindt dat er onvoldoende ruimte is. Op alle onderdelen scoren de accommodaties goed tot zeer goed. Alleen hygiëne en opslagmogelijkheden van materialen zijn punten van aandacht. Deze goede score krijgt extra glans omdat uit analyse blijkt dat het gebruik van de accommodaties relatief intensief is.

Dit blijkt uit het onderzoek Sportaccommodaties in Capelle aan den IJssel, uitgevoerd door het Mulier Instituut in opdracht van Sportief Capelle. Voor dit onderzoek werd het Waarderingsmodel Sportaccommodaties (WSA) ontwikkeld en ingezet. Dit nieuwe instrument van het Mulier Instituut scoort en vergelijkt sportaccommodaties (binnen- én buitensport) op vijftien onderdelen (figuur 1). Enerzijds ontstaat een gedetailleerd gemeentelijk beeld en anderzijds is het mogelijk om accommodaties onderling te vergelijken. Op deze manier kan de dienstverlening gericht worden verbeterd. Met een herhaling van de meting kan de exploitant van de accommodaties bovendien volgen wat de inspanningen opleveren.

Naast de waardering van de sportaccommodaties is ook een gedetailleerde bezettingsanalyse van de binnensportaccommodaties gemaakt. Hieruit blijkt dat alle sporthallen en de sportzaal in de piekuren (doordeweeks van 17:00 – 22:00 uur) nagenoeg volledig worden benut. Dit ondersteunt de vaststelling dat in Capelle aan den IJssel relatief weinig ruimte voor binnensport is (9 zaalsporteenheden per 25.000 inwoners) ten opzichte van vergelijkbare gemeenten (17) en de rest van de regio (15).

Klik hier voor de rapportage Sportaccommodaties in Capelle aan den IJssel (pdf).

Neem voor meer informatie contact op met David Romijn.