Naar Nieuwsoverzicht

Schoolsport en activiteiten in de pauzes beste recept voor actievere jeugd

20/05/2011

Leerlingen van basisscholen met een actief beweegbeleid bewegen op en rond school meer dan andere basisschoolleerlingen. Zowel in het basis- als het voortgezet onderwijs wordt op ‘sportieve’ scholen vaker door leerlingen aangegeven dat ze door de school worden aangemoedigd om te sporten en bewegen dan op scholen die minder actief zijn op dit terrein. Vooral schoolsport en activiteiten in de pauze hebben potentie om de hoeveelheid beweging uit te breiden. Dit zijn enkele belangrijke conclusies van het onderzoek School, Bewegen en Sport dat is uitgevoerd door het Mulier Instituut, centrum voor sociaalwetenschappelijk sportonderzoek.

Het eerste exemplaar van het eindrapport School, Bewegen en Sport. Onderzoek naar relaties tussen de school(omgeving) en het beweeg- en sportgedrag van leerlingen is vandaag door projectleider Jo Lucassen tijdens de openbare jaarvergadering van de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) overhandigd aan Jan Rijpstra en Cees Klaassen, voorzitter en directeur van de KVLO

afbeelding schoolsport

Jo Lucassen van het W.J.H. Mulier Instituut (links) overhandigt de eerste exemplaren van School, Bewegen en Sport aan Jan Rijpstra (midden) en Cees Klaassen van de KVLO.

Download het volledige persbericht (pdf).

Download de publicatie School, Bewegen en Sport. Onderzoek naar relaties tussen de school(omgeving) en het beweeg- en sportgedrag van leerlingen (pdf).

Klik hier om de publicatie te bestellen via Arko Sports Media.