Naar Nieuwsoverzicht

Resultaten onderzoeken sport en bewegen voor mensen met een handicap gepresenteerd

23/09/2011

Tijdens het 2e Nationaal Congres Sport & Handicap op 22 september zijn de resultaten gepresenteerd van een drietal onderzoeken naar sport en bewegen voor mensen met een handicap in de sectoren zorg, onderwijs en sport. De onderzoeken zijn uitgevoerd door het Mulier Instituut in opdracht van het Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport. De resultaten werden gedeeld met vertegenwoordigers vanuit de zorg, onderwijs, overheid en sport. Aan het eind van de dag werden de monitors in ontvangst genomen door Rinda den Besten, Wethouder Sport en Locoburgemeester gemeente Utrecht.

RR_uitreikingmonitoren1

Van links naar rechts: Marc Hofstra, Caroline van Lindert, Maarten van Bottenburg en Rinda den Besten.

Download hier het volledige persbericht van Gehandicaptensport Nederland. (pdf)

Download hier de Monitor integratie van gehandicaptensport binnen reguliere sportbonden : onderzoek naar de ervaringen van sportbonden bij de integratie van de sport voor mensen met een handicap. (pdf)

Download hier de Monitor Special Heroes in cluster 3 : startsituatie van deelnemende cluster 3-scholen en hun leerlingen. (pdf)

Download hier de Monitor Zo kan het ook! : beweegstimuleringsprogramma voor mensen met een verstandelijke handicap, halverwege. (pdf)