Naar Nieuwsoverzicht

Maak jij de mooiste sportfoto van 2017?

07/11/2017

Heb jij dit jaar in de gemeente Utrecht een mooie sportfoto gemaakt? Of sta jij dit jaar nog met je camera of mobiel langs de lijn van je favoriete team? Doe dan mee aan de Utrechtse sportfoto van 2017. Uit alle inzendingen kiest een vakjury de beste foto. De foto met de meeste likes op Facebook wint de publieksprijs.

Wederom organiseren het Mulier Instituut en de VSU (Vereniging Sport Utrecht) dit jaar de fotowedstrijd ‘Utrechtse sport in beeld’. Met een zoektocht naar de mooiste Utrechtse sportfoto van het jaar laten de twee Utrechtse organisaties vele mooie Utrechtse sportmomenten van het jaar nog eens beleven.

Sportprijs

De mooiste Utrechtse sportfoto is wederom een categorie tijdens de Sportprijs Utrecht waar op 14 februari 2018 ook de beste Utrechtse sporters, verenigingen en vrijwilligers van het jaar worden gekozen.

Foto’s kunnen t/m 14 januari 2018 worden gemaild naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl of worden gedeeld via Twitter @VSUONM met #sportfoto030. Alle inzendingen krijgen een plek in het fotoalbum Utrechtse Sportfoto 2017.

Klik hier voor het reglement van de fotowedstrijd ‘Utrechtse Sportfoto 2017’ en bekijk hier de inzendingen van vorig jaar om inspiratie op te doen.

All you need is love

Wist je dat leden van een sportvereniging ruim drie keer vaker (21%) hun partner via de sport ontmoeten dan de gemiddelde Nederlander? Omdat de uitreiking van de sportprijzen op Valentijnsdag plaatsvindt, zal dit jaar een extra prijs worden uitgereikt aan de foto die de liefde in de sport het beste verbeeldt. Dus heb je een foto die hier perfect bij past? Stuur de foto dan naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl en geef aan waarom juist deze foto all you need is love in sport uitstraalt.

Workshop

Op woensdagavond 29 november (20.00 uur) zal de Australische sportfotograaf Dean Mouhtaropoulos in het kader van de fotowedstrijd een gratis workshop sportfotografie aanbieden. Dean maakt als fotograaf voor Getty Images foto’s van de eredivisie, tot de grootste sportevenementen ter wereld zoals de Olympische Spelen.

De exacte locatie van de workshop wordt later bekendgemaakt. Mail jouw gegevens naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl om je vast aan te melden. Dean zal samen met Jan Dankbaar (AD/Utrechts Nieuwsblad), Hanneke van de Marel (directeur VSU) en Hugo van der Poel (directeur Mulier Instituut) in de vakjury plaatsnemen.